felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Vörös riasztás a Föld nevű bolygón (szinkronos dokumentumfilm)

Vörös riasztás a Föld nevű bolygón (szinkronos dokumentumfilm)

A Föld időjárása az utóbbi időben egyre furcsább és riasztóbb jelenségeket produkál: Indiában a monszun olyan heves esőzésekkel érkezik, hogy a kiöntő folyók egész városokat mosnak el… Kínában sose látott méretű jéglabdák hullnak az égből, terményt, emberéletet nem kímélve. Ausztráliában pedig emberemlékezet óta nem tapasztalt aszályok sorvasztják-szárítják a növényzetet, tragikus erdőtüzeket okozva.

Vajon mi az oka, hogy napjainkban alig telik el úgy nap, hogy ne látnánk/hallanánk legalább egy beszámolót valamely különösen borzalmas természeti katasztrófáról? Az optimisták szerint a jelenség csupán a híreket azonnal továbbító Internetnek és televíziós hírcsatornáknak, valamint a minden ember zsebében ott lapuló, minden szerencsétlenséget azonnal megörökítő kamerás mobiltelefonoknak köszönhető.

A klimatológusok ugyanakkor nem osztják ezt a véleményt. Sok tízezernyi mérés alapján azt állítják, hogy a Föld átlaghőmérséklete az elmúlt évszázadban 1 Celsius fokkal emelkedett, aminek a puszta melegedésen túl számos egyéb sokkoló következménye van – a Föld légkörében csapdába eső hő hatására gyorsul a vízkörzés, erősödnek a ciklonok, egyes helyeken nő a csapadék mennyisége, máshol pedig soha nem látott szárazságok pusztítanak.

Csodálkozzon rá, hogy az időjárásnak nevezett rendszerben valóban minden mindennel összefügg, és hogy a felmelegedésnek egyes tájakon olyan váratlan következménye is lehet, mint például a telek egyre hidegebbé és zordabbá válása.

felfedes.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up