felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A világűrből érkezett a bibliai Szodoma elpusztítója

A világűrből érkezett a bibliai Szodoma elpusztítója

Aszteroida pusztíthatta el a Bibliából ismert Szodomát – derült ki egy új kutatásból.

A Teremtés könyvében szereplő, Jordán-völgyben fekvő ősi várost a Biblia szerint lakóinak bűnei miatt kénköves és tüzes eső törölte el a Föld színéről. Az eddig pusztán mitikus történetnek tartott katasztrófának egy új kutatás szerint azonban van némi valóságalapja: az American Schools of Oriental Research éves találkozóján tartott beszámoló szerint egy levegőben felrobbanó nagyobb meteor pusztította el a 25 kilométer széles régióban virágzó civilizációt.

“A legnagyobb bronzkori lelőhelyet sikerült feltárnunk a területen, nagyon úgy néz ki, a bibliai Szodomára találtunk rá.” – írta az ásatást vezető kutatócsoport a weboldalán.

A Tall el-Hammam ásatási helyszínen folyó vizsgálatok megállapították, hogy a Holt-tengertől északnyugatra fekvő térség 2500 éven keresztül folyamatosan lakott volt egészen a bronzkor végéig. Radiokarbonos vizsgálatok szerint viszont 3700 éve egy mostanáig ismeretlen kataklizma hirtelen végett vetett az itt található települések fejlődésének, az ősi civilizáció szőröstül-bőröstül eltűnt, néhány alapkövet leszámítva sem építmények, sem falak nem maradtak fenn az utókorra.

“A pusztító mibenlétére többek között a megolvadt fazekak külső bevonatában talált cirkonkristályok utalnak.” – az említett ásványok pillanatok alatt, extrém magas hőmérséklet hatására jöttek létre. A katasztrófa hatásait tovább fokozta, hogy nemcsak a környékbeli falvak és városok pusztultak el, a robbanás hatására a föld is terméketlenné vált.

A számítások szerint 40 000 – 65 000 ember haláláért felelős az aszteroida.

Forrás: iflscience.com – origo.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up