felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Okos-iskolaköpennyel követik a diákok mozgását az iskolák Kínában

Okos-iskolaköpennyel követik a diákok mozgását az iskolák Kínában

Bár Kínában közismereten magas az állampolgárok megfigyelésének és követésének szintje, de talán még így is megdöbbentő lehet, ami a napokban derült ki a kommunista vezetés alatt álló országról. Eszerint ugyanis már az iskolák is követik diákjaik mozgását területükön, és figyelik, hogy ki hova megy, vagy éppen hova nem, amikor kellene neki.

Minderre az iskolai uniformis ad lehetőséget számukra, amikbe speciális jeladó berendezéseket építenek – és az iskolába telepített eszközök ezek segítségével tudják a diákok helyzetét és mozgását meghatározni. Ugyanakkor a rendszer kamerákkal és arcfelismerő szoftverrel is fel van vértezve, így nem lehet átverni azzal, hogy például valaki egy másik diák köpenyét viseli, vagy azt lerakja valahol és nélküle próbál meg mozogni.

Ráadásul a jeladók igen ellenállók: akár 150 fokon történő mosást is kibírnak, és valószínűleg a ruhák előbb elkopnak, mint hogy a nyomkövetést lehetővé tevő áramkörök tönkre mennének bennük.

A rendszer pontosan figyeli, hogy a diákok mikor érkeznek meg az oktatási intézménybe, illetve mikor távoznak onnan, de akkor is azonnal riasztást küld, ha valamelyikük idő előtt próbál elmenni az iskolából, vagy ha hiányzik valamelyik óráról.

Az úgymond “okos” iskolaköpenyeket és a hozzájuk kapcsolódó felügyeleti rendszert eddig még csak 10 iskolában használják, de vélhetően a jövőben számos további intézményben bevezetésre kerülnek majd.

Forrás: pcforum.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up