felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Rejtélyes fehér fényt fotózott a Marson a Curiosity

Rejtélyes fehér fényt fotózott a Marson a Curiosity

Újabb Mars-fotó tartja lázban a világot, miután a vörös bolygón hosszú ideje állomásozó Curiosity észrevett valamit a távolban.

A NASA megosztott egy fotót a Marsról, amely egyetlen pontja, pontosabban az egyik részen látható fehér folt miatt érdekes. Olyan, mintha valami lebegne a távolban:

A képet a vörös bolygóra érkezett Curiosity készítette, amely 2012 óta állomásozik a Marson, s dokumentálja a történteket, beleértve a mostani, különös esetet is.

A fekete-fehér fotót a marsjáró június 16-án készítette, majd továbbította azt a földi irányításnak. A Curiosityt 17 kamerával szerelték fel a NASA emberei, és többek közt a marsjáró oldalán is található ilyen szerkezet, így szinte minden szögből képes rögzíteni a látottakat. Ezt a képességét több alkalommal kamatoztatta már, mióta közel 7 éve landolt a vörös bolygó felszínén.

Azt azonban még nem sikerült megfejteni a kutatóknak, hogy a mostani fotón szereplő anomália pontosan minek tudható be. A marsjáró 2014-ben is “látott” ilyesmit, a kutatók egyike akkor azt mondta: feltehetően egy kőzetdarabon megcsillant napfényt sikerült kiszúrnia a kis járműnek, és úgy vélik, most is valami hasonlóról lehet szó.

A Marson találtak már “kék” homokdűnét és olyan krátert is, amely tele van jéggel. A közt azonban továbbra is az érdekli jobban, mikor indulhat végre az első emberes küldetés, és legfőképp: ki lesz, aki először a Marsra lép majd. Utóbbi kapcsán úgy hírlik, míg a Holdra egy férfi lépett elsőként, könnyen lehet, hogy a Marsot már egy női asztronauta fogja meghódítani.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up