felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Tűzgolyó jelent meg az égen Florida fölött

Tűzgolyó jelent meg az égen Florida fölött

Feltehetően egy régi kínai műhold darabjai voltak azok a fényes tárgyak, amik tegnap tűntek fel a floridai égbolton.

Az égbolton feltűnő fényes tárgyak vannak annyira érdekesek, hogy az ember felkapja rájuk a fejét. Ez történt néhány napja Floridában is, ahol feltehetően a visszahullott űrszemetet sikerült rögzítenie néhány szemtanúnak – írta a BGR.

Bár az égő, lassan, de folyamatosan zuhanó tárgyak elsőre meteornak tűnhetnek, az Amerikai Meteorológiai Társaság (American Meteorological Socity) szerint a jelenség nem biztos, hogy természetbeli folyamat eredménye.

“A szemtanúk szerint a lángra kapott objektumokat kevesebb mint egy percig lehetett látni, miközben narancssárgás csíkot húztak maguk után.”

A szakemberek úgy vélik, egy régebbi kínai műholdhoz, a CZ-3B R/B-hez tartozó darabok hullottak vissza. A műholdat még 2015-ben bocsátottak fel, azóta fent is kering, de csak idő kérdése, hogy meddig.

A becslések szerint több mint 100 millióra tehető azoknak az űreszközöknek a darabjai, melyek az űrszemét jelentős részét adják. Az Európai Űrügynökség több alkalommal hangoztatta, hogy a fejünk fölött keringő űrhulladék “időzített bomba”, és mielőbb meg kellene tőle szabadulni. Japán legutóbb egy mágneses zsinórral igyekezett összegyűjteni ezeket, ám a kísérlet kudarcba fulladt. Az oroszok ennél is őrültebb ötletet találtak ki, ők átalakított távcsővel lőnék szét a veszélyes darabokat – de innen a Földről.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up