felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Íme a japán gyógymód, az “Erdei fürdőzés” lépésről lépésre

Íme a japán gyógymód, az “Erdei fürdőzés” lépésről lépésre

A japánoknak külön szavuk van az erdőben létre, az “erdei fürdőzésre”: ez a shinrin-yoku. Az erdei gyógymód egy létező tudomány számukra – a természet erejét vonják be a gyógyítás folyamatába. Az 1980-as években a kutatók is vizsgálni kezdték a működő jótékony hatás mögött húzódó bizonyítékokat.

A japán kormány 1982-ben fogalmazta meg a shinrin-yoku, azaz az “erdei fürdőzés” koncepcióját, arra ösztönözve az embereket, hogy terápiás célokra használják az ország gyönyörű erdőségeit.

Az azóta eltelt évtizedekben újra és újra bizonyítást nyert, hogy a szabadban, fák közt eltöltött idő rendkívül jó hatással bír az egészségünkre. Egy nemrégiben megjelent, átfogó tanulmány szerint csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulását, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, az idő előtti elhalálozást, a koraszülést, a stresszt és a magas vérnyomást. Elég meggyőzően hangzik, nem?

Persze nem mindenki él az erdők közvetlen közelében, azonban számukra is van megoldás: zöldfelületek, parkok ugyanis minden városban vannak (remélhetőleg). Egy 2019-es tanulmány szerint minél nagyobb zöldfelület, park áll a városlakók rendelkezésére, annál jobb az általános közérzetük.

Qing Li orvos, elnöke az Erdei Gyógyítás Japán Társaságnak és egy témába vágó könyv szerzője. A könyv érthetően elmeséli az erdei fürdőzés tudományos hatását, erejét és segít abban, hogy magunk is nekikezdjünk a terápiának.

Kezdőknek a következő lépéseket ajánlja (miután felkerestünk egy parkot, erdőt):

1.Tegyük el mélyre a telefonunkat, fényképezőnket, mindenféle kütyünket

2.Hagyjuk kinn az elvárásainkat

3.Lassítsunk, feledkezzünk el az időről

4.Érkezzünk meg a jelenbe

5.Keressünk egy helyet, ahol leülhetünk – akár a fűre, egy fa alá, vagy egy padra

6.Tudatosítsuk magukban, hogy mit hallunk és látunk

7.Tudatosítsuk magunkban, hogy mit érzünk

8.Maradjuk 2 órát, ha tudunk (de már 20 perc után is érezni fogjuk a hatást)!

Tessék kipróbálni!

Forrás: senior.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up