felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » X-akták – 11. évad

X-akták – 11. évad

A 10 epizódból álló új sorozat története pontosan ott folytatódik, ahol az előző befejeződött. A rajongók választ kapnak a rejtélyes fénycsóva forrására, de a készítők ígérete szerint William – Scully (Gillian Anderson) és Mulder (David Duchovny) gyermeke – múltja is feltárul majd. Újra feltűnik a páros legendás felettese, Walter Skinner (Mitch Pileggi) is, de a rejtélyes cigarettázó férfi (William B. Davis) előéletéről is többet tudhatnak meg a nézők.

 

Az én harcom 3.  11. évad 1. rész

Mulder és Scully megtudják, hogy nem csak ők keresik kétségbeesetten rég elveszett fiukat, ráadásul életbevágóan fontos lenne megtalálni, mert Mulder élete és a világ jövője függ tőle. Scullynak gyötrő látomásai vannak, miután eszméletét veszíti, kórházba kerül, ahol igen furcsa agyi aktivitást észlelnek nála.

Ez  11. évad 2. rész

Muldert egy 16 éve halott barátja keresi telefonon. Langly a magányos harcosok közé tartozott, akinek temetésén Scully is részt vett az arlingtoni temetőben. A hívást követően egy orosz katonai szervezet vadászik rájuk, és azt sem tudják, hogy Skinnerben bízhatnak-e vagy átállt a sötét oldalra. Mint kiderül, Langly egy szimulációban él, mert agyát szkennelték, és örök életet ígértek neki halála után. De az élet a szimulációban nem könnyű, arra kéri Muldert, kapcsolja le a szervert.

Még valaki  11. évad 3. rész

Furcsa esetek történnek Virginiában. Többen öngyilkosok lesznek, miután megjelenik nekik a hasonmásuk. Scully figyelmét egy pszichiátrián fekvő beteg kelti fel, aki állítólag telepatikusan játszik a fivérével akasztófa játékot. Scully arra gyanakszik, hogy valamiféle akaratátvitellel késztetik öngyilkosságra az áldozatokat. Hamarosan neki is megjelenik saját ikre, és Muldernek is.

A Verejték medrei  11. évad 4. rész

Muldert titkos találkahelyén egy Reggie nevű férfi várja. Scullynak már az is furcsa, hogy tudott a jelről és a titkos helyről. De még furcsább, hogy azt állítja, együtt dolgoztak hajdanán az X-aktákon. Sem Mulder, sem Scully nem emlékeznek rá.

A lidérc  11. évad 5. rész

Két tizenéves lány látszólag minden ok nélkül egymásnak esik. Kiderül, mindegyikőjük abban a hiszemben küzdött, hogy a másik lény nem ember, hanem egyfajta szörnyeteg. Scully és Mulder úgy érzik, hogy a rendkívüli hallucinációs ügy elvezetheti őket gyermekük, William múltjához.

Cicus  11. évad 6. rész

Eltűnik Skinner, felettese utasítja Scullyt és Muldert, hogy keressék meg. Egy lakásán talált postai küldemény a nyomára vezeti őket. Skinner Cicus becenévre hallgató vietnami veterán társát látogatta meg. Odaérve azonban a fiát találta csak a házban, nem is sejtve, hogy halálos csapdába sétált. Mint ahogy később Scully és Mulder is.

Robotok lázadása  11. évad 7. rész

Egy automatizált világban Scully és Mulder vacsorázni mennek egy étterembe, ahol csak robotok dolgoznak. Muldernek nem ízlik a vacsora, ezért fizetéskor nem ad borravalót, és itt kezdődnek a gondok. A bankkártyáját nem adja ki a gép, az étterem bezárja az ajtót, s miután kijutnak, az önvezető taxi elszabadul, Scully házában minden elektromos berendezés ellenségessé válik, Muldert pedig drónok üldözik.

Ismerős  11. évad 8. rész

Eltűnik a játszótérről egy kisfiú, miközben anyja telefonál. A rendőrök állati támadásra gyanakszanak. Mulder és Scully úgy vélik, a kisfiút meggyilkolták. A gyerek apja, Eggers rendőrtiszt talál egy büntetett előéletű férfit, Melvint, aki a játszótér közelében lakik. Az egész város lázban ég, és amikor Melvin előkerül, meg akarják lincselni. Mulder azonban meg van győződve arról, hogy valaki boszorkánysággal megnyitotta a pokol kapuját, és a démonok elszabadultak.

Semmi sem tart örökké  11. évad 9. rész

Scully és Mulder emberi szervkereskedelem ügyében nyomoznak, amelynek során egy titokzatos kultusz borzalmas szertartására bukkannak. A 70-es évek tévésztárja, Barbara nem hajlandó megöregedni. Vett magának egy házat, ahol lovagjával, egy sebésszel, mindent elkövetnek, hogy fiatalok maradjanak. Csúnya fiatalokat gyűjtenek maguk köré, akiknek szépséget ígérnek. Szektaként működnek, a fiatalok imádják őket, és feláldozzák önként az életüket értük.

Hozzászólás

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up