felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Az elátkozott leány

Az elátkozott leány

Magyaregregytől délre található Máré vár, itt lakott Máré vitéz ifjú feleségével. A közelben élt testvére Miklós is a saját várában. Márét háborúba hívta a király, ezért elbúcsúzott feleségétől, de előtte megígértette vele, hogy hűséges marad hozzá. Múltak az évek de Máré mégsem tért haza, a felesége már halottnak hitte.

Miklós egyre többször járt át a magányos asszonyhoz, mígnem egyszer csak megszegte a nő a férjének tett ígéretét. Az asszonynak kislánya született. Már majdnem felcseperedett a lányka amikor Máré mégis hazatért. Látván, hogy felesége hűtlen volt hozzá bosszúból megostromolta mindkét várat. Miklós és az asszony is ott lelte halálát. A lány életben maradt, de anyja megátkozta.

11536976_991095290923244_9006985328997438655_n

Az elátkozott lány egy barlangban várja szabadulását. Minden 77. évben pünkösd hajnalban elhagyja a börtönét. Ilyenkor a Máré-völgyi pa­takban fürdik és fésüli gyönyörű haját. Az az ifjú szabadíthatja meg az átoktól, aki ilyenkor arra jár és megcsókol egy medvét, egy kígyót és egy varangyos békát. Ilyen legény eddig még nem akadt, az elvarázsolt leány ezért még ma is várja a szabadulását.

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up