felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Ingyenes lesz otthonaink áramellátása? – 4 hét múlva kiderülhet

Ingyenes lesz otthonaink áramellátása? – 4 hét múlva kiderülhet

A világ legnépszerűbb elektromos autóit gyártó Tesla április végén egy tőle szokatlan termékkategóriát mutat be. A kiszivárgott információk szerint otthonaink áramellátása állhat forradalom előtt, a jelszó pedig a napenergia.

Napenergiával ingyenesen tölthető elektromos autóival a Tesla komoly sikereket ér el, az is felmerült már, hogy az Apple felvásárolja. A Vasember című film főhősét ihlető vezető, Elon Musk bejelentette, hogy cége nem csak autókat fog gyártani, április 30-án ugyanis egy új termékkategóriát mutatnak be.

A Global Equities elemzője, Trip Chowdry értesülései szerint a Tesla az elmúlt években több mint háromszáz kaliforniai háztartásban tesztelt egy újfajta áramellátó rendszert, ráadásul egy konferencián maga Elon Musk is elszólta magát: célul tűzte ki az otthonok áramellátásának és energiatárolásának forradalmasítását.

11430289_991171920915581_548374151307755714_n

Az autók után természetesen az otthonok esetében is az ingyenes napenergia lehet az áramforrás, de az eszköz vélhetően sokkal elérhetőbb áron lesz megvásárolható, mint a jelenleg is elérhető, napenergiát felhasználó áramellátók.

Louis Bedigian, a Benzinga szakértője az eddigi információk alapján azt írta, hogy a Tesla áramellátója csendesen működik, semmilyen karbantartást nem igényel, ráadásul nem is foglal sok helyet: 1 méter magas és körülbelül 75 centiméter széles lehet.

A napenergiával működő háztartási áramellátó esélyeit csak növeli, hogy a Tesla 6 milliárd dollárból egy gigagyárat épít, ahol pont olyan akkumulátorokat gyártanak majd, amelyek ilyen célok megvalósítására tökéletesen alkalmasak lesznek.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up