felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Telekinézis: a tudat hatalma az anyag felett

Telekinézis: a tudat hatalma az anyag felett

Mindenki szeretné azt hinni, hogy különleges, aki olyan képességek és erények birtokában van, ami miatt mások felnéznek rá vagy megcsodálják. A telekinézis képessége ritka adottság, de sok idővel és türelemmel tanulható és fejleszthető.

Sokan összetévesztik, és azonos jelentésűnek veszik a legközelebbi rokonával, a pszichokinézissel, ami a szilárd anyagok alakjának formálására való képességet jelent, amilyen például a kanálhajlítás.

A telekinézis definíciója viszont a következő:

“Tárgyak tudományosan megmagyarázhatatlan mozgása, amit ismeretlen erők okoznak.”

De mik lehetnek ezek az erők? Több elmélet született a témában.

Az egyik a szellemvilággal hozta összefüggésbe a jelenséget. Vagyis azok a lelkek, akik két élet között, más fizikai állapotban léteznek, képesek belenyúlni a zárt térbe, vagy kívülről, az általunk érzékelt valóságba különféle hatást gyakorolva hozhatnak létre változásokat. A másik magyarázat kézzelfoghatóbb, hiszen nincs köze természetfeletti lényekhez: az ember a magában rejlő tudatalatti képességével gyakorol hatást a környezetére, akár álmában is. Bár nem tudatos cselekedet, kutatások bizonyítják, hogy a folyamatban valamiféle tervszerűség is megfigyelhető.

Angliai, amerikai és ausztrál kutatóintézetekben olyan személyekkel folytattak kísérleteket, akik saját bevallásuk szerint rendelkeztek a telekinézis képességével.

A vizsgálat során a kutatók úgynevezett minilabort alakítottak ki: jól lezárt dobozba könnyű tárgyakat helyeztek el úgy, hogy a legkisebb elmozdulástól villamos áramkör keletkezzen, amely azonnal bekapcsol egy kamerát, amely lefényképezi, lefilmezi a további történést.

Így már többször sikerült megörökíteni, hogy a tárgyak minden látható külső behatás nélkül elmozdultak a zárt térben. A kutatássorozatban készült filmfelvételek alapján derült fény a látszólagos szándékosságra, bár a vizsgált alanyok állításuk szerint “véletlenül” érték el a kívánt hatást.

A telekinézis tanulható és gyakorolható. Nem könnyű, rengeteg időt és energiát vesz igénybe, de ha valaki hajlandó belevágni, csak pozitív hatással lehet rá. Ugyanis kezdő lépésként meditálás szükséges, a külső negatív elemek kizárása tudatunkból.

Stresszmentes állapotot kell elérnünk, ami mindenképpen hasznos, még ha sokáig nem is jutunk semmi látható eredményre. Sok embernek akár évek is kellenek, amíg kifejlesztik a képességet, de nyugtató időtöltésnek is kiváló. Talán a meditáció hatására egészségesebbé válhatunk mind fizikailag, mind szellemileg.

Története:

A telekinézis szót első ízben 1890-ben egy orosz szellemkutató, Alekszandr Akszakov használta.

A jelenséget eleinte szellemek, angyalok, démonok, elhalt lelkek közreműködésének tulajdonították. A 19. században jellemző elfoglaltság volt az ún. „asztaltáncoltatás”, amit egy közvetítő, ún. „spiritiszta”, vagy „médium” vezetett. A folyamat célja nem a telekinézis volt, hanem általában az elhunytaktól akartak megtudni valamit, akik a résztvevők hite szerint az asztal (vagy más tárgyak) mozgatásával, „kopogással” közölték a válaszokat.

Tudományos értelmezés, kutatás

A tudomány jelenleg nem tudja értelmezni és megmagyarázni, mert a jelenség ellentmond néhány alaptörvénynek. Ilyen például a termodinamika 2. törvénye és a lendület megmaradásának törvénye.

A jelenség azonban tudományosan elfogadható körülmények között kutatható. Ezek közül példaként néhány:

lezárt üvegburában lévő fémszálra rögzített test elfordítása

kellően ismert, véletlenszerű folyamat, például véletlenszám-generálás befolyásolása úgy, hogy a keletkező számértékek a matematikailag kiszámítható szóráson kívül essenek

Mikro-telekinézis alatt a szabad szemmel nem látható részecskék (atomok, elektronok, fotonok, stb) befolyásolását értjük (az ismert hatások kizárásával). Ezek a jelenségek a rendelkezésre álló tudományos műszerekkel vizsgálhatók.

Forrás: wikipédia / bulvaros.hu

Ossza meg ismerőseivel!