felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Gabonakörre bukkanak Oroszországban

Gabonakörre bukkanak Oroszországban

Az elmúlt 15 évben már harmadik alkalommal jelennek meg furcsa körök egy búzamezőben az oroszországi Adigeföldön. Az elképesztő mérető köröket a beszámolók szerint a hétvégén vették észre a helyiek, akik teljesen tanácstalanul állnak a jelenség felett. A köröket – amelyek közül a legnagyobb 13 méter átmérőjű – egy drónról filmezték le.

Hogy mi okozhatta? Természetesen sokan azonnal kijelentették, hogy egy földönkívüli űrjármű hozta létre a furcsa mintázatok, amikor leszállt a mezőre. De talán az is elképzelhető, emberek csinálták. És, hogy tanuljunk is valamint – azon kívül, hogy az emberekkel nagyon könnyű elhitetni bármilyen hülyeséget is – idemásolunk pár részt a Wikipedia Adigefölddel foglalkozó szócikkéből.

gabfelf

Adigeföld (hivatalosan Adige Köztársaság, oroszul Республика Адыге, adige nyelven Адыгэ Республик, más névenAdigeja) autonóm köztársaság Oroszország déli részén, az északnyugati Kaukázusban, fővárosa Majkop. A Déli Szövetségi Körzet része. Minden oldalról a Krasznodari határterület határolja.

Az adigék (más néven cserkeszek) a 13. században telepedtek itt le, ekkor az Arany Horda, később (a 16. századtól) a törökök és a krími tatárok uralma alá kerültek. 1552-ben követséget küldtek az orosz cárhoz védelmet kérve a tatárok ellen. A mai Adigeföld területe a kaukázusi háborúk (1830–1864) során került Oroszországhoz. 1991. július 3-án Adigeföld köztársasággá alakult és az Oroszországi Föderáció önálló alanya (szubjekt) lett, elszakadva a Krasznodari határterülettől. 1992 januárjában megválasztották első elnökét, Aszlan Dzsarimovot. A köztársaság vezetése azóta is az adigék képviselőinek kezében van.

A videót ezen a linken lehet megtekinteni: Felfedés – Gabonakörre bukkanak Oroszországban

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up