felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A zombik tanulmánya – Az igazi élőhalottak

A zombik tanulmánya – Az igazi élőhalottak

Szinte azt mondhatjuk, hogy a zombi kortársunk: a rettegésre alapozó filmipar találja ki. Ellentétben a régi felfogásokkal nem kísértet, nem vámpír, hanem az a feltámadó halott, aki nem vissza akar térni az életbe, hanem az életet akarja a sajátja által “élthez” alakítani. A zombi kinézete borzasztó – bomló test -, mozgása lassú, “szakaszos”, viszont megállíthatatlannak tűnik.

A zombi fogalmának kialakulása a dél-amerikai mágikus hiedelemvilág afrikai és afrikainak tekintett vegyítéséhez kapcsolódik (lásd még: a Woodoo hit). Az afrikai hiedelemvilágban még ma is él a Woodoo hit.

A Woodoo vallás legtitokzatosabb varázslata a zombivá változtatás. Sok tévhit kering a zombikról, például hogy a varázsló állatá tudja változtatni, s húsát eladja a piacon, vagy hogy a lélektelen holttesteket emberi tulajdonságokkal ruházzák fel, s gépként mûködtetik őket. Általában úgy történik a dolog, hogy valaki felkeresi az egyik papot, mert bosszút akar állni ellenségén. Ilyenkor a bokor (rossz pap) egy varangyméreggel kevert port készít. Ezt a nép fufunak nevezi. A por a bőrön keresztül hat, elegendő keveset szórni belőle a küszöbre, s ha valaki belelép, azt titokzatos átok sújtja. Az áldozatra először heves görcsök törnek, majd a halálhoz hasonló mély kómába zuhan.

zombiefelfedes.hu0

A szer tulajdonképpen minimálisra csökkenti a test működését, az illetőnek csak kevés oxigénre van szüksége. Először szédülni kezd, légzési nehézségei támadnak, később mintha megbénult volna, légzése szinte nincs, pupillái merevek, szája elkékül, a szíve alig érezhetően ver. A legszörnyűbb, hogy mindvégig magánál van, s végignézheti saját temetését, ottani szokás szerint még aznap. Ezután a bokor éjfélkor kiveszi sírjából, s öntudatlanul él tovább új tulajdonosánál, rabszolga lesz belőle.

zombiefelfedes.00

A nép a zombi életét a halálnál is rosszabbnak tartja, s hogy a szeretett személy ne válhasson zombivá, szívét átfúrják, elvágják a nyakát, mindent megtesznek, hogy a bokor ne rabolhassa el.

A tudósok már annyit kiderítettek, hogy a porban van tetrodoxin, frissen eltemetett ember csontja, füvek, ásványok, gömbhal mérge, manchineel-fa nedve, s a bokor három nap és három éjjel dolgozik rajta. Hatása körülbelül 6-12 óráig tart, s 20 perc kell ahhoz, hogy az áldozat ne adjon életjelt.

Azt is sikerült megtudni, hogy a zombi-lét azokra az emberekre vár, akik megsértik a törvényeket, antiszociálisan cselekednek, nem törődnek gyermekükkel, lopnak a faluban…stb. Ilyenkor összeül egy hagyományos bíróság, akik az embert társadalmi halálra ítélik, tovább élhet, de csak zombiként.

haitianzombiefelfedes.hu

Állítólag Haitin legalább 6000 zombi él, s dolgozik a cukornádültetvényeken. Az ott élő emberek szerint csak akkor ébrednek fel, s válnak újra emberré, ha sót adnak nekik enni.

Forrás: greatwhy.webnode.hu

Ossza meg ismerőseivel!