felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Tudomány a Ouija tábla mögött

Tudomány a Ouija tábla mögött

A 19. század óta a Ouija tábla az okkult veszélyes eszközeként volt elkönyvelve, emellett a bulik fontos résztvevője is. Mindannyian ismerjük, hogyan működik: egy csapat embernek kell összegyűlnie, ujjukat a mutatóra tenni, és megidézni a lelkeket. Sokan úgy gondolják, hogy a jelenséget természetfeletti erők uralják, mások viszont úgy hiszik, hogy csak trükköznek a táblával. Azonban van egy tudományos magyarázat is erre.

Az ideomotoros effektus akkor jelentkezik, hogyha valaki úgy mozgat dolgokat, hogy nincs tudatában a tettének. Állítólag erős tudatalatti erőkkel képesek vagyunk megmozgatni dolgokat. Szóval a Ouija tábla mutatóját vezetheti úgy egy személy, hogy nem is tud róla, hogy ő irányít.

ouijafelf.hu

Egy 2012-es tanulmányban a tesztalanyokat arra kérték, hogy adjanak igen és nem válaszokat verbálisan és a táblával is. A táblás résznél a résztvevőknek be volt kötve a szemük, és azt mondták, hogy egy másik résztvevővel együtt tartják a mutatót, de a kísérlet kezdetekor az a résztvevő levette a kezét. Érdekes módon a kérdésekre a táblával többször adtak helyes választ, mint szóban kimondva.

A tanulmány azt mutatja, hogy az embernek van egyfajta másodlagos intelligenciájuk, amely a tudatalattinkba van rejtve. Kérdezz meg valakit, hogy mi Kambodzsa fővárosa, és lehet azt fogja mondani, hogy fogalma sincs, de az lehetséges, hogy valahol a tudatalattija mélyén ott lapul a válasz.

ouija_board

A lényeg az, hogy a Ouija tábla mögött rejlő tudomány is éppen olyan félelmetes, mint az eredeti feltevés, hiszen ez azt jelenti, hogy nem mindig vagyunk tudatában a cselekedeteinknek.

Forrás: bizzarium.com

Ossza meg ismerőseivel!