felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A 6000 éves brazil Ingá kő az Orion csillagképet és a Tejutat ábrázolja

A 6000 éves brazil Ingá kő az Orion csillagképet és a Tejutat ábrázolja

Nem messze az Ingá nevű várostól az Ingá folyó közepén található az egyik legérdekesebb régészeti lelet Brazíliában. Tupi nyelven Itacoatiara do Ingá-nak nevezik, ami lefordítva követ jelent. Az Ingá kő nagyjából 250 négyzetméternyi területen fekszik, 46 méter hosszú és 3,8 méter magas. Az Ingá kövön olyan faragványok láthatók, melyek többsége még ma is megfejtésre vár. A kutatók több olyan faragványt találtak, melyek emberi alakokat, gyümölcsöket, állatokat és más ismeretlen alakokat ábrázolnak, de ami a legfontosabb, hogy a Tejút és az Orion konstelláció is látható rajta.

brazil_inga_ko_001-felfedes.hu

A kutatások szerint ez a Brazíliában található hihetetlen régészeti lelőhely legalább 6000 évre nyúlik vissza. A kő nagy vonzerővel bír a régészek és antropológusok körében szerte a világon. Az Ingá kő gneisz földtani képződmény, ami a leggyakoribb és leginkább elterjedt kőzettípus, és a már létező képződmények regionális metamorf folyamatai révén jön létre, melyek eredetileg magmás vagy üledékes kőzetek voltak. Gyakran állnak lapszerű sík struktúrák rétegeiből. Ezeket a palás rétegeket a sötétebb és világosabb színek váltakozása jellemzi, az úgynevezett „gneiszes sávosodás”.

01-Ahren-carved-into-rock-felfedes.hu

Az Ingá kövön található faragványok jó része eddig rejtély maradt, de néhány szimbólumot már azonosítottak, és a régészeti közösség is elfogadta az egész világon. Egyes kutatók azt állítják, hogy az Ingá kő föníciai eredetű, de ezt az elméletet még nem erősítették meg.

baraldi_foto-felfedes.hu

Gabriele Baraldi brazil kutató sok időt töltött az Ingá kő titkos üzeneteinek tanulmányozásával, és az ő elmélete szerint a kőfaragványok egy ismeretlen ősi technológia bizonyítékai.

Annak ellenére, hogy gyönyörűen kialakított és komplex, nem egyedülálló, mivel az Ingá kövön látható geometriai stílus más brazil vésetek között is megtalálható, melyeknek nagyon hasonló a kialakítása, de egyikük sem olyan ismert, mint ez a kő.

tumblr_mynrk2lYM41rui49ao3_1280-felfedes.hu

A régészek azt állítják, hogy a kő vésését hihetetlen precizitással végezték, és a részletek nagyon képzett művészek által alkalmazott kiváló technikára utalnak, akik minden bizonnyal tehetségüknél és tudásuknál fogva képesek voltak létrehozni ezeket a csodálatos ábrákat.

Számos vésett szikla található az Ingá kő körül, de stílusában egyikük sem egyezik, vagy hasonlít rá, ami teljesen egyedülálló ősi kézműves leletté teszi.

52a_Pedra-do-Inga-felfedes.hu

Mint sok más műemlék szerte a világon, az Ingá kő is megszenvedte a vandalizmust. A közelben sok követ elpusztítottak az 1950-es években, hogy előkészítsék az állam fővárosába, Paraiba-ba vezető utat. De az időjárás és egyéb tényezők is közrejátszottak. Az Ingá kő sok eredeti szimbólumot vesztett el az idők során annak a ténynek köszönhetően, hogy a vésetek egyszerűen elkoptak a felületén.

DSC_0807

A szokatlanul esztétikus faragványok műszakilag kifinomult módszerekre engednek következtetni, és emiatt több vezető kutató is megkérdőjelezi a metszetek eredetét. Egyes kutatók szerint a bennszülött indiánok nem rendelkeztek olyan fém eszközökkel, melyekkel képesek lettek volna megfaragni a követ. Más kutatók viszont azt feltételezik, hogy az Ingá követ a föníciaiak vagy a Húsvét-sziget őslakosai hozták létre.

ingastonepano-felfedes.hu

Az Ingá kő szimbólumai nagyfokú stilisztikai hasonlóságot mutatnak a Húsvét-szigeten talált szimbólumokkal, és mindkettő ugyanazt a stílusú geometriát követi, de a kutatók szerint ez az egyetlen hasonlóság a kettő között.

Annak ellenére, hogy találunk hasonlóságot az Ingá kő és más ősi kultúrák geomatriai alakzatai között, nem feltétlenül mutat a kultúrák közötti kapcsolat irányába. Egyes kutatók még azt is felvetették, hogy az Ingá kő egy földönkívüli kapcsolat bizonyítéka lehet.

brazil_inga_ko_006-felfedes.hu

Az Ingá kő égi jelenségekkel való kapcsolata annak a ténynek köszönhető, hogy több csillagkép látható a felszínén, így az egyik legrégebbi csillagászati feljegyzés, amit Brazíliában találtak. A brazil természeti népek tanulmányozása során a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a brazil bennszülöttek természetfeletti állatokkal voltak kapcsolatban, és a csillagok és csillagképek ábrázolása nem volt gyakorlat az őslakos brazilok körében.

brazil_inga_ko_007-felfedes.hu

A kutatók szerint a csillagok és égitestek ábrázolása inkább mitológiai eredetű, mint csillagászati, de ez folyamatos vita tárgyát képezi a szakértők körében.

Forrás: ezoteriaextra.hu – latogatok.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!