felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Tanácstalanok a tudósok! 70 ezren látták a jelenséget, amire nincs magyarázat

Tanácstalanok a tudósok! 70 ezren látták a jelenséget, amire nincs magyarázat

Először villámnak hitték a furcsa, sugárzó fényt. Május 13. fontos nap a római katolikus vallás számára, ugyanis 1917-ben ezen a napon történt az első fátimai jelenés. Ekkor az egyház által tényként kezelt nézet szerint Fátima városánál három portugál pásztorgyereknek megjelent Szűz Mária.

13thday_sun2-felfedes.hu

A történet szerint a tízéves Lúcia de Jesus dos Santos unokaöccsével, a kilencéves Francisco Martóval és unokahúgával, a hétéves Jacinta Martóval éppen egy nyájat őrzött, amikor a déli rózsafüzér-imádságot követően hirtelen valami erős fényt láttak. Mivel villámlásnak hitték sugarakat, haza akartak menni, de a fény ekkor egy tölgyfabokor felett jelent meg, benne pedig kirajzolódott egy rózsafüzért tartó női alak.

A hölgy beszélt is hozzájuk: azt mondta, imádkozzanak sokat, és jöjjenek vissza ugyanide, ugyanekkor, minden hónap 13. napján, öt egymást követő hónapon át. A gyerekek szót fogadtak, és Szűz Mária újra és újra megjelent nekik. Minden alkalommal jóslatokat és titkokat mondott a gyerekeknek, augusztusban pedig nem jött el 13-án, de 19-én pótolta a jelenést.

20081121173036_D0000101-felfedes.hu

A három pásztorgyerek

Ha ez az egész eddig túl meseszerűen hangzott, várd ki a végét: az utolsó, 1917. október 13-án bekövetkezett jelenésre még a tudósok sem találtak logikus magyarázatot. A napcsodaként emlegetett jelenség során a napkorong ezüstbe váltott, így szabad szemmel is láthatóvá vált, majd forogni kezdett, és úgy tűnt, mintha az égről egyenesen a földre zuhanna – majd visszatért a normál állapotába.

sun_miracle2-felfedes.hu

Mivel a becslések szerint a szemtanúk száma 30 ezer és 70 ezer között van, kizárható, hogy a gyerekek hazudtak volna, ráadásul a jelenlévők a magát a rózsafüzér királynőjének nevező hölgyalakot is látták, aki arra kérte őket, hogy építsenek egy kápolnát a tiszteletére a helyen, ahol megjelent.

im235-felfedes.hu

A helyiek így is tettek, a történtekről pedig később az egyik szemtanú, Formigao atya készítette a legrészletesebb feljegyzést. A római katolikus egyház 13 évvel később hivatalos állásfoglalást adott ki, amelyből kiderült: tényként tartják számon, hogy Szűz Mária megjelent Fátimánál.

Forrás: femina.hu

Ossza meg ismerőseivel!