felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Rejtélyes kőépítmény – 8 nyelven üzen a jövőről

Rejtélyes kőépítmény – 8 nyelven üzen a jövőről

Aki valaha is hallott róluk, olvasta a kövekbe vésett sorokat, elgondolkodik az előttünk álló jövőn. Amerika egyik legtitokzatosabb, de minden bizonnyal legtöbbet vitatott értékű építménye, a Georgia Guidestones (Georgia Útmutató Kövek). Az amerikai Stonehenge-nek is nevezett építményhez nem járnak turisták ezrei. Ide inkább csak a misztériumok, összeesküvés elméletek hívei járnak.

2014-03-20-17-33-31-felfedes.hu

 A Georgia Guidestones minden köve titok és útmutatásait mindenki máshogy értelmezi, de egyvalami biztos: aki valaha is hallott róluk, olvasta a kövekbe vésett sorokat, nem feledi azok tartalmát. A kövek fizikális és szellemi útmutatást is hordoznak, de nem feltétlenül nekünk, a ma emberének, jóval inkább az Új Embernek, az Apokalipszis utáni embernek.

A kövek harminc éves története

Elbert County, Georgia. Itt található ez a monumentális építmény. A köveket az útról is lehet látni, az autópályáról lehajtósáv visz az építmény lábához. 4 hatalmas gránitkő csillag alakzatban veszi körül az ötödik középsőt, és az alakzatot egy hatodik zárja le, a többi tetején, mint sarokkő. A kövek egyenként több mint 20 tonnásak és 6.1 méter magasan emelkednek a földfelszín fölé. A hat kő mellett egy hetedik gránitkő is látható, de ez már a földbe süllyesztve. Ezen különféle adatok és magyarázatok olvashatóak a kövekkel és azok elhelyezkedésével kapcsolatban.

5195711600_84c8f50f2b_b-felfedes.hu

A kövekről rengeteg elmélet született, de valamennyi megegyezik abban, hogy az ezeken olvasható utasítások a jövő generációjának szólnak, azoknak az embereknek, akik túlélik az Apokalipszist és új világot próbálnak építeni. Akárki is építtette, tudta mit csinál. Az alkotás tökéletes, a gránitkövek tájolása csillagászati szempontból hajszálpontos, míg mondandójában felkavaró, misztikus és végtelen vitákra ad okot, vagyis elérte célját, a szoborcsoport mindig is a szóbeszéd tárgya lesz.

1979. júniusában, egy péntek délután kezdődött a történet, amikor az Elberton Granite Finishing Company irodájába egy őszülő hajú, elegáns úriember lépett be és a társaság elnökét kereste. Joe H. Fendley-nek elege volt már a hétből, alig várta, hogy leteljen az utolsó munkaóra és indulhasson haza, ám amikor a tisztes úriember szándékának hangot adott, a döbbenettől még a vacsorájáról is elfeledkezett.

photo-2-felfedes.hu

A szép beszédű megrendelő Robert C. Christian néven mutatkozott be, de azonnal jelezte, ez nem a valódi neve, kilétét örökre titokban szeretné tartani. Egy ‘kis, lojális amerikai csoportot’ képvisel, mely egy kifejezetten monumentális építményt szeretne Elberton környékén felállítani. Mr Christian azt is elmondta, hogy azért esett a választása erre a kis georgia-i városra, mert itt találhatóak a legszebb gránitkövek, kellemes az időjárás és elég messze van a turistalátványosságoktól.

Mr Christian olyan gránitköveket akart a pénzéért, melyek minden földi katasztrófát túlélnek. A gránitba a világ nyolc nyelvén vésnek majd szöveget, mely útmutatást nyújt az Apokalipszist túlélők számára az Új Világ megépítéséhez és irányításához, mert az egyértelmű, hogy ezt a világot tönkretesszük.

14528072692288_69943912448169_db-felfedes.hu

Mielőtt Christian elhagyta a várost, felkereste még egyszer Fendley gránitmestert egy cipősdoboz társaságában. Ebben az emlékmű fából készítette mása volt, valamint több oldalnyi, matematikai-asztrológiai utasítás az építéssel kapcsolatban. ‘Engem soha többé nem lát’, mondta és kézfogás nélkül távozott.

A kövek asztrológiai tájolása olyan nehéz volt, hogy Fendley segítséget kellett, hogy kérjen a Georgia Egyetem csillagászaitól. A négy külső kőnek úgy kellett irányulnia, hogy kövesse a Nap éves vándorlását. A középső követ több szempont szerint kellett tájolni. Ebbe lyukat kellett vágni, melyen keresztül a Sarkcsillag állandóan látható, valamint egy rést is, melyen a Napfelkeltét lehet követni napfordulókor és napéjegyenlőség idején. A zárókövön pedig egy 7/8-os rést kellett hagyni úgy, hogy ezen keresztül délben a napfény áthaladhasson és megvilágítsa a középső követ, melyen ezáltal az év napjai leolvashatóak.

IMG_2082-felfedes.u

Az üzenet

Az emlékmű fő eleme mégis az a 8 nyelven (angol, spanyol, orosz, kínai, arab, hebrew, hindi, és swahili) bevésett utasítássor volt, mely a 4 külső kő mindkét oldalán látható. A kövek tetején 4 nyelven (egyiptomi hieroglifákkal, klasszikus görög nyelven, szanszkritül és babiloni ékírással) ez olvasható: Legyen ez útmutató az értelmes/ésszerű kor számára.

maintain-felfedes.hu


1.
Gondoskodj arról, hogy az emberiség 500 millió fő alatt maradjon a természettel folyamatos egyensúlyban.

2.Irányítsd bölcsen az utódnemzést – tökéletesítsd az állóképességet és a sokféleséget.

3.Egyesítsd az emberiséget egy új élő nyelvvel.

4.Szabályozd a szenvedélyt, a hitet, a hagyományt és minden dolgot nemesített okkal.

5.Oltalmazd az embereket és a nemzeteket igazságos törvényekkel és pártatlan bíráskodással.

6.Engedd, hogy a nemzetek belülről irányítsák magukat, és hogy vitás ügyeiket a nemzetközi bíróságon orvosolják.

7.Kerüld a felesleges törvénykezést és a haszontalan bürokráciát.

8.Tartsd egyensúlyban az állampolgári jogokat a társadalmi kötelességekkel.

9.Becsüld meg az igazságot, a szépséget és a szeretetet, miközben a végtelennel való harmóniára törekszel.

10.Ne légy rosszindulatú daganat a föld testén. Nyiss utat/Hagyj helyet a természetnek. Adj teret a mindenségnek.

guidestones-1-felfedes.hu

Guidestones-ról hosszú évekig senki nem beszélt, hisz minden csoda három napig tart, aztán hirtelen, 2008 óta újra megnövekedett az érdeklődés a kövek iránt, amikor antiglobalisták megrongálták őket, különböző globalizáció ellenes feliratokat fújtak rá. Azóta Elberton város videókamerás megfigyelést tart az emlékmű körül. Georgia Guidestones pedig nem veszített titokzatosságából, misztikumából egy hajszálnyit sem az elmúlt 30 év alatt.

Forrás: egyazegyben.com

Ossza meg ismerőseivel!