felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Oliver Cromwell látomásai

Oliver Cromwell látomásai

Az 1653-ban Anglia Lord Protektorává kikiáltott Oliver Cromwellről, az a hír járta, hogy természetfölötti látomásai voltak, sőt nem egyszer volt része megmagyarázhatatlan élményekben.

oliver_cromwell_samuel_cooper1

A különös nő jóslata

A Lord Protektor életrajzírója, W. Hazlitt szerint Cromwell első élményei a természetfölöttivel iskolás évei idejére estek. Cromwell mindig is jó tanuló volt, de nem élvezte a tanulást, nem hajtotta a tudásvágy. Egy napon azonban az ágyán álmodozott, amikor hirtelen szétnyíltak a függönyök és egy nőalak jelent meg. A riadt Cromwell számára azt jósolta a megjelenő titokzatos alak, hogy egyszer még Anglia legnagyobb embere lesz. Cromwell később több feljegyzésében is említette a különös élmény, mely tanulmányai folytatására ösztönözték.Cromwell iskolatársainak és tanárának is mesélt élményéről, ám a megaláztatás mellett még kemény korbácsolást is kapott állítólagos hazugságáért és feltűnési viszketegségéért.

image_531903111855094936208

Újabb látomások

Simcott doktor, a Lord Protektor orvosa is feljegyezte, hogy a húszas éveiben gyakorta kedélybetegséggel küzdő ifjú többször mesélt furcsa alakokról, akiket csak ő lát. Sokszor tört rá éjszakánként a halálfélelem és visszatérő jelenésként kísértette a város keresztje, mely Cromwell szerint előjel volt.

wallup-98361

Túlzott hiszékenység

Oliver Cromwellt később természetfölötti tapasztalatai késztették arra, hogy a kopogó szellemek tevékenységéről szóló beszámolókat is elhiggye küldöttei számára, sőt a szélhámosokat is gyermekkori élményének köszönhetően engedte sokszor túlságosan is közel magához.

Forrás: femcafe.hu

Ossza meg ismerőseivel!