felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A Facebook lekapcsolta mesterséges intelligenciáját, mert az saját nyelvet alkotott magának

A Facebook lekapcsolta mesterséges intelligenciáját, mert az saját nyelvet alkotott magának

A gépnek nem tetszett az angol nyelv, így hát máshogy kezdett el kommunikálni, ez pedig aggasztóvá vált a kutatók számára.

A videojátékokban betöltött szerepe mellett számos remek dologra képes egy mesterséges intelligencia, azonban a Terminator filmek óta tudjuk, hogy milyen veszélyek rejlenek a dologban, és akár az is lehet, hogy a Facebook épp most akadályozta meg a gépek lázadását. De lehet, hogy csak túl sok filmet nézünk.

A Digital Journal számolt be arról, hogy a Facebook kísérletezgetett egy mesterséges intelligenciával, aminek a kutatók az angolt tanították meg, ám úgy tűnik, hogy a gépnek elege lett a nyelv következetlenségéből és egyéb hibáiból, ezért létrehozott magának egy újat.

Az MI egyedi kódokkal kezdett el kommunikálni, de a Facebook munkatársait nem is ez döbbentette meg a leginkább, hanem az, hogy amíg számukra zagyvaságnak tűnt az egész, addig a többi MI megértette azt. Így nem is igazán lehetett tudni, hogy mit osztanak meg egymással a botok, név szerint Bob és Alice. A kutatók szerint a gépek mindig elvárták, hogy egy adott cselekvésből mindig valami előny származzon, és úgy tűnik, hogy az angol nyelv nem szolgált elég jutalommal számukra.

A Facebook azt akarta, hogy az MI angolul kommunikáljon, és így tudjon beszélgetni az emberekkel. Valószínűleg ez is közrejátszott a projekt leállításában, de a cég kutatói beismerték, hogy nem igazán tudják értelmezni a gép által megalkotott nyelvet.

A témában bővebben itt olvashattok.

Szerintetek tényleg valós veszély rejlik a mesterséges intelligenciákban, vagy csak élénk az emberek fantáziája?

Forrás: gamestar.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up