felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Marfa fények

Marfa fények

A Texas állambeli Marfa városától nem messze, különös fényjelenségeket észleltek 1957-től kezdődően. A Marfa-fény a várostól északra mintegy 10 mérföldes körzetben észlelhető fényjelenség, legelőször 1957-ben jegyezték fel. Ez a környék legnagyobb turistalátványossága. 

Fények cikáznak keresztül az égen, hol eltűnve, hol pedig ismét megjelenve. A fények az infravörös hőkamerán nem látszanak. Gyakran csoportokban jelennek meg. 2001-ben megfigyelőállomást építettek a sivatagban, ahonnan az érdeklődők biztonságban megfigyelhetik az anomáliákat. Magyarázata vitatott, sokan mocsárgáznak vagy gömbvillámnak, esetleg radioaktív robbanásnak, vagy földönkívüliek tájékozódását segítő irányjelzőnek vélelmezték a jelenséget.

Bár bizonyos helyi szóbeszédek szerint már a 19. században feljegyezték a város körül éjszakánként lebegő fényeket, a dallasi Texas Egyetem Fizikai Társaságának 2004-es, négy napig tartó vizsgálata szerint a fények a 67-es számú autópályán közlekedő gépjárművek fényszóróiból származnak, és leginkább a 137-es autópálya melletti, missouri “Spooklight”-jelenséghez hasonlítanak.

Forrás: wikiwand.com

Ossza meg ismerőseivel!