felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Hajó vagy csillagvizsgáló is lehetett: a rejtélyes gránitszikla igazi talány a kutatóknak

Hajó vagy csillagvizsgáló is lehetett: a rejtélyes gránitszikla igazi talány a kutatóknak

Japánban, a Nara prefektúra területén található az időszámításunk előtt 250-552-re visszanyúló történetű falu, Asuka ősi földje, melyen hatalmas, faragott gránitsziklák őrzik a rég élt emberek keze munkáját. A gigászi alkotások eredeti célja a ma embere számára talány. Asuka három misztikus sziklafaragványát mutatjuk meg a következőkben: vajon mik lehettek ezek pontosan, és mi célból készítették őket? Legfőképpen pedig, kik lehettek alkotóik? A sziklák megmunkálóinak kiléte nem ismeretes.

Mind közül a legnagyobb sziklafaragvány a Masuda-no-iwafune, azaz a Masuda sziklahajója nevet viselő alkotás. 11 méter hosszú, 8 méter széles, 4,7 méter magas.

Rejtélyessége miatt több feltételezés is napvilágot látott már arról, kik és miért készítették ezt a hatalmas, sziklába vájt valamit: az egyik szerint buddhista ceremóniák helyszíne lehetett, egy másik szerint csillagvizsgáló.

Van olyan elképzelés is, hogy ez a szikla egy előkelő sír bejárata lett volna, de nem fejezték be. Egy negyedik elmélet azt mondja, Masuda sziklahajója egyfajta történelmi emlékmű.

Hasonlóan titokzatos a 6,45×5,7×5,45 méteres paraméterekkel bíró Ishi-no-Hoden szikla, melyről ugyancsak senkinek nincs fogalma, mi célból készülhetett.

1500 éves, 500 tonnás sziklafaragvány, mely egy kis tó közepén magaslik. Úgy alakították ki az alját, hogy aki ránéz, azt higgye, a víz felett lebeg. Valójában beljebb alja is van.

Az Ishi-no-Hodent állítólag a körülötte ma is magasló hegyből vájták ki és munkálták meg.

Az előző kettőnél jóval kivehetőbb a Teknős-szikla, melyet gránitból faragtak ki. Teknős alakú sziklafaragványból több is van Japánban.

Ehhez a bizonyos sziklafaragványhoz egy mítosz is kötődik: most kelet felé néz, de, ha valaha is nyugat felé fordul, Japánt elönti a sártenger.

Forrás: femina.hu

Ossza meg ismerőseivel!