felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Nem hallani az emberi beszédet, és a rádiójelet sem lehet fogni: a Csendes zóna rejtélye

Nem hallani az emberi beszédet, és a rádiójelet sem lehet fogni: a Csendes zóna rejtélye

Bár a tudósok szinte mindenre tudnak megfelelő és logikus magyarázatot adni, még a bizarr, olykor hihetetlennek tűnő természeti jelenségekre is, azonban akadnak olyan esetek, amikor nem találnak okokat. Egyesek szerint a földönkívüliek sűrűn tesznek itt látogatást. Erre kiváló példa a Csendes zóna esete, mely a mai napig foglalkoztatja az UFO-hívőket és a misztikus rejtélyek rajongóit.

Mi az a Csendes zóna?

A Zona del Silencio, magyarul Csendes zóna egy sivatagos terület, mely Mexikó északi részén, a Mapimí-medencében található. Még 1930-ban Francisco Sarabia mexikói pilóta számolt be arról, hogy a térség felett repülve az adóvevője misztikus módon felmondta a szolgálatot. 33 évvel később a térséget az egyik olajvállalat kezdte jobban vizsgálni. Az expedíció irányítója, Augusto Harry de la Peña a területet járva fedezte fel, hogy a rádiójeleket nem lehet fogni a térségben, innen ered a Csendes zóna elnevezés.

Pár évvel később, 1970 júliusában az Egyesült Államok Légiereje gyakorlatot tartott, ezért kilőttek egy rakétát. Azonban elvesztették felette az irányítást, így az a Csendes zónába csapódott. A rakéta két darab kisméretű kobalt-57 bombát tartalmazott. Az ilyen típusú bombákat a radioaktív szennyezés céljából fejlesztették ki.

A szakemberek rögtön a helyszínre mentek, hogy megtalálják a rakéta roncsait. Több mint három hétig tartott a keresés. Azért, hogy a roncsokat és a szennyezett talajt megfelelő körülmények között elszállíthassák, építettek egy utat is. A munkálatokat nagy titokban és biztonságban végezték. Egyébként az eredeti célpont több száz kilométerrel arrébb volt, így egyesek azt feltételezik, hogy a Csendes zóna a Föld egy mágneses erőtere, ezért vonzotta magához a rakétát.

Mítoszok a Csendes zónáról

Számos legenda terjed a mai napig a térségről. Sokan vallják, hogy amellett, hogy a rádiójeleket nem lehet fogni a területen, az iránytű, az óra és az autó is használhatatlanná válik, de még az emberi beszédet sem lehet hallani.

Több elrugaszkodott történet is napvilágot látott földönkívüliekkel kapcsolatban: 1975 októberében Ernesto és Josefina Diaz láttak a Csendes zóna környékén különös, magas lényeket, akik egyik pillanatról a másikra eltűntek. Benjamin Palacios, aki a Csendes zónánál nőtt fel, egy vele készült interjúban megosztotta saját, különös élményét. 12 éves korában a testvérével utazott a zónában, amikor is egy furcsa fényjelenség jelent meg a magasban, ami körülvette őket. A fiúknak fogalmuk sem volt, mi történik velük. Miután hazatértek, akkor eszméltek rá, hogy két órát elvesztettek a napjukból, és fogalmuk sem volt, az idő alatt mi történt.

Egyes UFO-hívők azt gondolják, mivel mágneses mezőben található a térség, az idegenek itt szállnak le a bolygóra. Sok turista számolt még be különös fényekről, meteoresőkről is, melyeket az égbolton láttak.

A Csendes zóna további érdekessége, hogy egy vonalban található az egyiptomi piramisokkal és a Bermuda-háromszög belső területeivel. Utóbbi térségről is születtek különféle legendák paranormális erők, rejtélyes eltűnések, megzavarodó műszerek kapcsán.

Nem tudni, hogy valaha fény derül-e az igazságra, hogy mi folyik pontosan a Csendes zónában. Azonban abban biztosak lehetünk, hogy a világ egyik legrejtélyesebb helye Mexikó ezen sivatagi térsége, így mindenképp figyelmet érdemel.

Forrás: femina.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!