felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Nem hagyják feltárni az egyiptomi, föld alatti labirintust: újraírná a történelmet az ősi építmény?

Nem hagyják feltárni az egyiptomi, föld alatti labirintust: újraírná a történelmet az ősi építmény?

A világ kifogyhatatlan, mélységes kútja a régészeti leleteknek, melyekből mind több és több tárul a szemünk elé. A dolog nehézségét az adja, hogy a leletek nagy többsége a felszín alatt bújik meg, ám a felfedezés részint éppen ettől olyan izgalmas.

Egyiptom titokzatos földjén egy évezredek óta rejtőzködő labirintus egyike a legfantasztikusabb történelmi hagyatékoknak a múltból, ám sajnos az ottani hatóság valami miatt nem engedi a helyet régészetileg feltárni. Sokak szerint, ami lent van, akár a történelmet is megváltoztathatná: vajon mi lehet az?

Régi írás is említi

A labirintust már Hérodotosz is említette 4. századi írásában, és azt a Krokodilok városától nem messze fekvőként írta le. A réges-régi szöveg alapján egy reneszánsz tudós elkészítette a föld alatti létesítmény rajzát. A rajz készítője Athanasius Kircher volt.

Athanasius Kircher rajza

Athanasius Kircher német származású tudós, polihisztor volt, aki Hérodotosz leírása alapján alkotta meg rajzát a 17. században.

Hérodotosz leírása szerint maga is járt a föld alatti labirintusban, ami aprólékos bemutatását hitelessé teszi. Lenyűgözte a hely.

A labirintus Hawara területén található, 90 kilométerre Kairótól, délre, I. Amenemhat fáraó piramisa közelében.

A korai leírás alapján készített rajz szerint a labirintus így helyezkedett el.

1888-ban egy archeológus felfedezett a talajban egy sík kőréteget, és azt hitte, az lehetett az egykori, már eltűnt labirintus alapja. Évszázadokkal később, túl az ezredfordulón, Louis de Cordier fiatal archeológus rácáfolt az elméletre.

A kétezres évek elején speciális műszerek segítségével felmérette a terepet. A mérési adatok arra mutattak, hogy a kőlap a létesítmény teteje lehet, alatta pedig még mindig ott van az óriási, ősi labirintus.

Ötméternyi homok fedi. A negyvenszer negyven oszloppal övezett építmény 304×204 méteres, két szint, 12 palota, négyezer kamra található benne, mégsem léphet be senki.

A hely olyan információkat juttatna napvilágra a múltról, számunkra ismeretlen uralkodókról és eseményekről, melyek magyarázatokkal szolgálhatnának az egyiptomi történelem ködös részleteire, sőt, akár meg is változtathatnák a történelmet. A szenzációs felfedezés lehetősége ellenére sajnos az egyiptomi hatóság nem engedi régészetileg feltárni a helyet, ismeretlen okból. Így tehát a mérési adatok alapján készült számítógépes grafikákkal kell egyelőre beérnünk, mint amilyen ez is.

Fororás: femina.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!