felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Egyre több cég chipelteti be az alkalmazottait

Egyre több cég chipelteti be az alkalmazottait

Pár éve még igazi kuriózumnak számított, hogy valaki egy rádiófrekvenciás chipet ültetett a karjába – hamarosan azonban a dolog mindennapivá válhat. A jelek szerint ugyanis egyre több cég tervezi, hogy “bechipelteti” munkatársait – kb. valahogy úgy, ahogy az állatorvosnál szokás a kutyákat és macskákat.

Legalábbis így tudja a brit Telegraph magazin, aminek információi szerint több pénzügyi és ügyvédi nagyvállalatnál is százezres (!) nagyságrendben tervezik chipek beültetését a kollégákba. A szóban forgó cégek a dolgozók megjelölését biztonsági okokkal magyarázzák: azzal, hogy így gyorsabbá válhat azok azonosítása, illetve jobban tudják majd védeni a rájuk bízott titkokat, miközben ez nem akadályozza majd a mozgásban a munkatársakat.

A chipes megoldás nagy előnye, hogy szükségtelenné teszi a munkatársak számára, hogy azok külön azonosítókártyát hordjanak magukkal, ugyanakkor lehetetlenné is teszi azt, hogy utóbbiakat például ellopva valaki más nevében lépjen be valahova. A bőr alá ültetett jeladó áramkört ugyanis nyilvánvalóan nem lehet otthon felejteni, elveszteni vagy ellopni majd visszacsempészni, ahogy a hagyományos chipkártya esetében; és a dolgozó maga sem tudja lerakni azt, hogy szükség esetén kvázi észrevétlenné váljon a belső védelmi szenzorok számára.

A legtöbb helyen egyébként a munkavállalók nem tiltakoznak a bechipelés ellen, mert egyrészt menő dolognak tartják azt, másrészt mert szerintük sokkal kényelmesebbé válik munkájuk általa.

Forrás: pcforum.hu

Ossza meg ismerőseivel!