felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Titokzatos objektumot bocsátottak fel az oroszok

Titokzatos objektumot bocsátottak fel az oroszok

Szakértők szerint regisztrálatlan objektumot bocsátottak fel az űrbe Oroszország területéről. Az orosz hatóságok egyelőre nem reagáltak az értesülésekre.

November 30-án egy orosz rakéta szállt fel az északkelet-oroszországi Pleszeck Űrrepülőtérről – írja az IFLScience. Az Orosz Szövetségi Védelmi Minisztérium közleménye alapján a Rokot osztályú rakéta három katonai műholdat szállított az űrbe.

Úgy tűnik azonban, hogy a rakétán utazott még egy űreszköz

Anatolij Zak, a RussianSpaceWeb újságírója szerint az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD) öt objektumot regisztrált. Zak szerint az egyik ismeretlen eszköz a rakéta felső fokozata, míg a másik egy újabb, manőverezhető műhold lehet.

Elképzelhető, hogy a felső fokozat a felbocsátás során darabokra tört, és emiatt két objektumnak érzékelték, a TASS orosz hírügynökség ugyanakkor sikeresnek nevezte a missziót, és nem számolt be a rakéta sérüléséről.

Nem ez az első alkalom, amikor Oroszország vészjósló objektumot indított el. A Kozmosz 2499 jelű űreszközt például 2014 májusában bocsátották fel három további katonai műholddal, majd utóbb furcsa manővereket hajtott végre az űrben. Hasonló a helyzet a Kozmosz 2523-mal is.

Egyes elképzelések szerint a fentiekhez hasonló műholdak olyan űreszközök, melyeket a rivális műholdak megzavarására használnak. Oroszország egyelőre egyik esetet sem tisztázta, így biztosat nem lehet tudni az objektumokról.

Forrás: 24.hu

Ossza meg ismerőseivel!