felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Hackerek loptak el több ezer titkos dokumentumot a New York-i terrortámadásról, és közzéteszik, ha nem fizetnek nekik

Hackerek loptak el több ezer titkos dokumentumot a New York-i terrortámadásról, és közzéteszik, ha nem fizetnek nekik

A New York-i terrortámadással kapcsolatos összes kérdésre választ adhatnak azok a dokumentumok, amelyek a The Dark Overlord nevű hackercsoport birtokába kerültek, állítják maguk a tolvajok. A kiberbűnözők azzal fenyegetnek, hogy a papírokat közszemlére teszik, ha nem teljesítik követeléseiket.

Egy ismert hackercsoport, a The Dark Overlord nemrég rengeteg olyan dokumentumra tett szert, amelyek állításuk szerint tisztázhatnak bizonyos kérdéseket a 2001-es New York-i terrortámadással kapcsolatban, néhány azonban olyan dolgokra is rávilágíthat, amelyek komoly kárt okozhatnak az egész világ számára.

A hackerek újév napján, egy Twitter-bejegyzésben közölték, hogy a dokumentumok a birtokukba kerültek. Ezek között az USA közlekedésbiztonsági hatóságához, a TSA-hoz köthető papírok, valamint az amerikai szövetségi légügyi hivataltól (FAA) ellopott jelentések is szerepelnek. Olyan információkról van szó, állítják, amelyek a támadással kapcsolatos részleteket taglalják, de soha nem hozták őket nyilvánosságra.

A hackerek a Motherboard cikke szerint három amerikai céget neveztek meg, amelyek rendszereit sikerült feltörniük, hogy további bizonyítékokra tegyenek szert a szeptember 11-ei terrortámadással kapcsolatban. A csoport most azt próbálja elérni, hogy megnevezett vállalatok fizessenek nekik, különben minden iratot közszemlére tesznek.

A bűnözőktől nem áll messze ez a zsarolós technika, 2017-ben Netflix sikersorozatának, az Orange is the New Black több epizódját is ellopták, és szintén váltságdíjat követelték értük. A szolgáltató azonban nem akart fizetni, így a hackerek még az adásba kerülésük előtt feltöltötték a netre a vadonatúj részeket. A csoport rajtuk kívül magánvállalatokat, továbbá ügyvédi irodákat is megtámadott korábban.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!