felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Az Antarktiszon is kimutatható a világvégét hozó baktérium nyoma

Az Antarktiszon is kimutatható a világvégét hozó baktérium nyoma

Már az antarktiszi földben is kimutatták az antibiotikumokra rezisztens baktériumok nyomát. Az ilyen szuperbaktériumok tömeges elterjedése meg is tizedelhetné a Föld emberi populációját, a brit kormány szerint a probléma nagyobb, mint a globális felmelegedésé.

Már az Antarktiszon is megtalálták az antibiotikum-rezisztens baktériumok nyomát – írja a Guardian.

A világ legelhagyatottabb helyén is fellelhetőek tehát az azok a gének, amelyeket először Indiában fedeztek fel 2007-2008 táján, majd az indiai szennyvízben keringtek, és értek el most már az Antarktiszra is. Madarak vagy emberek juttathatták el őket a kontinensre. Az antibiotikum-ellenállás globális apokalipszist is elhozhat, hívta fel a figyelmet az angol tiszti főorvos Sally Davies nemrégiben, majd követte őt az egészségügyi miniszter is, a globális felmelegedésnél is nagyobb fenyegetésnek nevezve a jelenséget.

Rutinműtétek válhatnak életveszélyessé, illetve mindent elsöprő járványok terjedhetnek el, akár egy évszázaddal is visszavetve az egészségügy eredményességét. A kulcs a köztisztaság, ez a táptalaja az ellenálló szuperbaktériumok terjedésének. A válságra világméretű választ kell adni, ezt a mostani felfedezés is aláhúzza. A szuperbaktériumok évente kétezer embert ölnek meg Nagy-Britanniában, további 53 ezer egészségét károsítják komolyan.

Nemcsak az antibiotikumok meggondolatlan fogyasztása, hanem felelőtlen gyártásuk is oda vezet, hogy egyre nő a legyőzhetetlen szuperbaktérium(ok) megjelenésének veszélye. Mint arról beszámoltunk, sajnos azok a gyógyszergyárak “tenyésztik” a szuperbaktériumokat, ahol a betegségek gyógyításán dolgoznak.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!