felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Nem öli meg az ellenséget, de hallucinációt okoz a fényfegyver

Nem öli meg az ellenséget, de hallucinációt okoz a fényfegyver

Különleges fegyvert állított hadrendbe az orosz haditengerészet. A zavaró eszköz képes több kilométer távolságból hallucinációkat, hányingert, átmeneti vakságot okozni, és ezzel annyira összezavarni az ellenséges katonákat, hogy azok képtelenek becélozni az ilyen fegyverrel felszerelt hajókat.

Az 5P-42 Filin “fényfegyver”

Az 5P-42 Filin (magyarul uhu) nevű futurisztikus eszköz az úgynevezett vizuális optikai interferencia elvén működő fegyverek közé tartozik. Egyelőre két fejlett orosz fregattot, az Admiral Gorskovot és az Admiral Kaszatanovot szerelték fel a Filinnel, írta meg a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség. A fegyverrel a még építés alatt álló Project 22350-osztályú fregattokat is felszerelik majd.

A fegyvert arra tervezték, hogy megzavarja azokat, akik felé néznek. Hallucinációkat, hányingert, hányást és szédülést okoz. A fegyver zavaró hatást gyakorol a célzórendszerekre és bizonyos fegyverekre is.

Az Admiral Gorskov fregatt

A Filint alkonyati és éjszakai használatra tervezték. Éles, gyors fényimpulzusokat hoz létre, ami megzavarja és dezorientálja azokat, akik felé néznek. A vakító fény nemcsak kellemetlen fizikai érzéseket generál, de a belenézők nagyjából 20 százalékánál olyan hallucinációt okoz, mintha fénygömböket látnának.

A Filint önkénteseken próbálták ki, akik arról számoltak be, hogy kézifegyverekkel lehetetlen olyan álcázott célpontokra célzott lövést leadni, amelyeket két kilométerre helyeztek el a lövészektől, mivel egyszerűen nem látták a célt.

Ezzel egy időben az önkéntesek ötöde tapasztalt hallucinációkat, és mintegy fele élt át tájékozódási zavart, valamint hányingert és szédülést.

A Fillin állítólag akár öt kilométeres távolságban is képes gátolni azoknak a katonai elektronikai eszközöknek a működését, amelyek a látható és ahhoz közeli spektrumban működnek. Ezek közé tartoznak az infravörös lézeres távolságmérők, éjjellátó szemüvegek és harckocsielhárító rakétakilövők.

A Filin mögött meghúzódó technika nem új. A második világháború első éveiben a brit és az amerikai hadsereg több zászlóaljnyit készített a CDL-nek (Canal Defence Light) nevezett, szigorúan tikos harckocsikból. A CDL-ek idősebb, elavult harckocsik voltak, amelyeket másodpercenként akár hatszor felvillanó fényszórókkal szereltek fel.

CDL harckocsi a 2. világháborúból

Ez a villogásszám „szédülést, egyensúlyvesztést és hírhedt hányingert” okozott a próbákon, amelyekben CDL harckocsik támogattak egy támadást, valamint megnehezítette az ilyen eszközzel felszerelt járművek becélzását. Az amerikai CDL harckocsikat nem vetették be a háború nagy részében, csak 1945 májusában használták rövid ideig csatában.

Az orosz fejlesztés egész biztos sokkal hatékonyabb a kezdetleges második világháborús változatnál, de igazi képességei egyelőre még rejtve maradtak a nyilvánosság elől.

Forrás: origo.hu

Ossza meg ismerőseivel!