felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Moszkva el is árulta, hova csapódhatnak be az USA-ban az orosz atomrakéták

Moszkva el is árulta, hova csapódhatnak be az USA-ban az orosz atomrakéták

Szokatlanul harciasra sikerült a Kreml “megmondóembere” Dmitrij Kiszeljov által vezetett legújabb heti hírműsor: az adásból kiderült, hogy egy esetleges amerikai atomcsapás esetén Oroszország milyen célpontokra csapna le. Az is egyértelművé vált – legalábbis Kiszeljov szerint – hogy Oroszország minden tekintetben jobb és erősebb, mint az újra fő ellenséggé vált USA.

A műsorban bemutatott térkép tanúsága szerint a célpontok között a legfontosabb amerikai haditengerészeti és légi támaszpontok, valamint a parancsnoki központok, egyebek mellett a Pentagon és Camp David-i elnöki rezidencia találhatóak. Kiszeljov szerint az orosz hiperszonikus rakétákat az amerikai partok közelében cirkáló orosz atomtengeralattjárókról indítanák, s az óránként 11 ezer kilométeres sebességgel száguldó fegyverek kevesebb mint öt perc alatt érnék el céljukat. A tengeralattjárókon 40-40 rakéta található, így a legfontosabb amerikai célokat az első, pár perces hullámban megsemmisítenék. Kiszeljov szerint a csapást a Cirkon nevű hiperszonikus rakétákkal hajtanák végre, s miközben az újságíró beszélt, a háta mögött ez a felirat volt látható: “A cirkon mint az igazságosság”.

“Még nem fenyegetünk senkit, de ha az USA közepes hatótávolságú atomrakétákat telepít Európába, azonnal válaszolni fogunk.” – mondta Kiszeljov, gyakorlatilag közvetítve a Kreml fenyegetését. Elemzők szerint nem kizárt, hogy az éles Amerika-ellenességéről ismert újságírót arra használnák fel, hogy a kardcsörtető hangnem bevetésével visszakényszerítsék az USA-t a tárgyalóasztalhoz. Az USA ugyanis – arra hivatkozva, hogy Moszkva megsértette az egyezményt – megkezdte a közepes hatótávolságú atomrakétákat tiltó INF-szerződés felmondási folyamatát. Szakértők szerint a szerződés már menthetetlen, de az USA-ban és Oroszországban is sokan akadnak, akik új formában – és Kína bevonásával – újraszabályoznák ezen fegyverosztály telepítésének a feltételeit.

Kiszeljov az után tűzte műsorra az amerikai célpontok listájának az ismertetését, hogy Vlagyimir Putyin államfő közölte, az orosz hadsereg készen áll arra, hogy megvívjon egy, az 1962-es kubaihoz hasonló válságot. Putyin szerint egy ilyen válság akkor alakulhat ki, ha az USA folytatja Moszkva szerint felelőtlen politikáját.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!