felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Példátlan kutatás indult az idegenek keresésére

Példátlan kutatás indult az idegenek keresésére

Szakértők egy csoportja 1 327 szomszédos csillagrendszerben kereste az intelligens földönkívüliekre utaló nyomokat – írja az MTI. Ez volt az eddigi legátfogóbb ilyen vizsgálat, a kutatás azonban egyelőre nem hozott eredményt. A csapat legfeljebb 160 fényévre fekvő csillagokat elemezett.

“Nincs odaát egy elképesztően fejlett civilizáció, amely hihetetlenül erős adókészülékkel próbálna kapcsolatba lépni velünk.” – mondta Danny Price, a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem munkatársa és a tanulmány vezető szerzője.

A szakértő szerint számos magyarázat lehet az intelligens idegen élet jeleinek hiányára, előfordulhat például, hogy rossz frekvencián kutattak, vagy a földi interferencia zavarta meg a vizsgálatokat. A kutató hozzátette,  az emberiség mostani technológiai fejlettsége komoly korlátot jelent az ilyen vizsgálatok során.

Az új elemzés a Jurij Milner orosz milliárdos által finanszírozott Breakthrough Listen nevű program része. A 2015-ben indult, tíz éven át tartó és 100 millió dolláros költségvetésű projekt célja a földönkívüli kommunikáció észlelése.

Price tervei szerint a jövőben a dél-afrikai MeerKAT rádióteleszkóp segítését is igénybe veszik az idegen intelligens élet kereséséhez.

Forrás: 24.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up