felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Kíváncsi, mit látott a Hubble az ön születésnapján? Most megnézheti

Kíváncsi, mit látott a Hubble az ön születésnapján? Most megnézheti

Harminc évvel ezelőtt bocsátotta fel a NASA a Hubble űrteleszkópot, hogy a Föld körül keringve segítsen megismernünk a bennünket körülvevő világegyetemet. Ebből az alkalomból egy különleges kereső került ki a NASA weboldalára.

Komoly évfordulót ünnepelhet idén a NASA. Az amerikai szervezet 1990. április 24-én indította útnak a Hubble űrteleszkópot, ami azóta is töretlenül szolgálja a csillagászokat és az egész tudományos világot. A szerkezet készített már képet két galaxis ütközésérőlelfotózott 1000 fényév távolságra, de csinált egy 665 000 000 pixeles képet is a szomszédos csillagrendszerről.

Egyszóval fáradhatatlanul dolgozik még a mai napig is. Hogy a jeles évfordulóról ne csak a tudósok emlékezzenek meg, a NASA egy kis játékra hívja az internetezőket. A szervezet weboldalán készítettek egy keresőt, amely segítségével bárki megnézheti, hogy a születésnapján mit látott a világegyetemből a Hubble.

A kereséshez nem kell más tenni, mint megadni a születési dátumot – csak a hónapot és a napot –, majd megnyomni a gombot.

 találatról egy rövid leírást is adnak, hogy tudjuk, pontosan mit látunk. Akit ez nem érdekel, az elrejtheti ezt az információt, akit viszont igen, az akár többet is megtudhat róla, ha a More info menüpontra kattint.

Emellett akár a teljes képet is letölthetjük, így azt még a háttérképnek is beállíthatjuk az asztalon.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up