felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Valami röpköd, és nem tudják, mi az – a Pentagon kíváncsi

Valami röpköd, és nem tudják, mi az – a Pentagon kíváncsi

Új UFO-kutató vizsgálóbizottságot állít fel az amerikai hadügyminisztérium. A Pentagon azoknak az UFO-megfigyeléseknek a tanulmányozására hozza létre, amelyeket a légierő vagy a haditengerészet pilótái jelentettek.

CNN híre szerint David Norquist, a honvédelmi miniszter helyettese felügyeli a kutatást, a bizottság összetételét a következő napokban teszik közzé. A felvételeket korábban a haditengerészet vizsgálta, mert a legtöbb észlelést az ő pilótáik jelentették.

A legismertebb videó 2014-ben készült, és idén év elején került nyilvánosságra. A felvétel valódiságát elismerte a haditengerészet. A filmet egy hajófedélzeti vadászrepülő célkövető kamerája készítette, amely perceken át követett egy azonosítatlan, de kétségkívül manőverező tárgyat. Közben hallhatók a pilóták hitetlenkedő, meglepett kommentárjai.

A CNN májusban ismertette, hogy a haditengerészet megkezdte az észlelt objektumok veszélyességének értékelését. Azonosítani továbbra sem sikerült őket, a méretük jóval kisebb egy vadászgépnél. Amennyiben másik állam drónjairól van szó, akkor rendkívüli, eddig nyilvánosan sosem látott manőverezőképességgel rendelkeznek – és fenyegetést jelenthetnek az amerikai gépekre.

Az objektumok alapos kivizsgálását több szenátor is sürgette, júniusban a hírszerzési bizottságban meg is szavazták. A Pentagon valójában már korábban is foglalkozott ufók, vagyis azonosítatlan repülő objektumok kutatásával, de azt a programot pénzhiány miatt leállították. Később az akkor feloszlatott csoport tagjai hozták nyilvánosságra a videókat.

“Valamik röpködnek a támaszpontjaink fölött, és a műveleti területeinken, és nem tudjuk, micsodák, csak azt, hogy nem a mieink.” – mondta Marco Rubio, a szenátusi bizottság elnöke. Hozzátette: az a jobb verzió, ha földönkívüli tárgyakról van szó, és nem arról, hogy az oroszok, a kínaiak vagy valaki más ennyivel Amerika előtt járna.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up