felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Robotkutyák járőröznek az amerikai légierő bázisán

Robotkutyák járőröznek az amerikai légierő bázisán

A terepszemlét önállóan végezni képes robotkutyák álltak szolgálatba az amerikai légierő egyik bázisán. A kísérleti jelleggel működő rendszerek moduláris felépítésűek, így a sérült, meghibásodott részek helyben is kicserélhetők.

A Ghost Robotics által gyártott robotkutyák, vagy ahogy ők nevezik: pilóta nélküli földi rendszerek járőröznek az amerikai légierő Nellis nevű légibázisán – írta a The Drive. A robotokat egy új harcászati rendszer, az ABMS (Advanced Battle Management System) keretében teszteli a hadsereg. Az AMBS segítségével még több adat gyűjthető, illetve osztható meg való időben a katonai alakulatok közt, mely végeredményben pontosabb, és gyorsabb reagálást tesz lehetővé.

A Vision 60 névre keresztelt robotkutyákat azért vetették be most, mert az AMBS-nek épített hálózat csak mostanra vált kellő gyorsaságúvá. A katonák korábban komoly sávszélességi problémákat tapasztaltak, melyek lehetetlenné tették a hálózatra kötött rendszerek megfelelő működtetését. Az AMBS hálózatát ma már azonban 5G-s megoldások is segítik, hogy a kapcsolat valóban gyors és stabil legyen.

A robotkutyák elsősorban járőrszolgálatot látnak el a Nellis bázis területén, de az olyan felderítéses műveletekhez is bevethetők lesznek, amikor a parancsnokság úgy érzi: nem tenné ki felesleges kockázatnak a hús-vér katonát. Ilyesmire a veszélyesnek látszó objektumok ellenőrzésénél lehet szükség.

A “kutyák” fej nélküliek, de így is látnak, fegyverük azonban nincs. A GR robotjai a gyártó szerint moduláris felépítésűek, ami praktikusan azt jelenti, hogy a sérült, meghibásodott részeket akár a terepen is kicserélhetik.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!