felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Most már inkább komolyan veszi az UFO-ügyeket Japán

Most már inkább komolyan veszi az UFO-ügyeket Japán

Japán mostantól minden olyan esetet kivizsgál, amely azonosítatlan repülő tárgy, vagyis UFO körül forog.

A korábbiaknál sokkal komolyabban veszi ezentúl az ufóészleléseket Japán kormánya – írta az IFLScience. A tudományos-ismeretterjesztő lap szerint a komolyság abban rejlik, hogy a szigetország új védelmi protokollt fogadott el, mely pontosan részletezi, mi a dolguk a japán katonai erőknek, ha azonosítatlan repülő tárgyat (vagyis UFO-t) látnak.

A protokoll egyik szigorú része, hogy a katonáknak videót kell készíteniük az objektumról, és jelentést is kell róla írniuk. Azt nem tudni, hogy a protokoll életbe léptetése miért tartott idáig. Kono Taro védelmi miniszter ugyanakkor leszögezte: “nincs róla tudomása, hogy japán katonák valaha is találkoztak volna UFO-kkal.”

Egyesek szerint a japán UFO-program hivatalossá válása (merthogy állítólag korábban is létezett már ilyen) az amerikai intézkedések miatt van. Az amerikai védelmi minisztérium (közismertebb nevén a Pentagon) nemrég ugyanis ufókutató csoport felállításáról határozott, mely a hadsereg pilótáival és katonáival történt furcsa találkozások kivizsgálását végzi majd.

Az interneten több felvétel is kering, melyeken a készítőjük szerint olyan tárgy látható, amelyet nem lehet meghatározni. A videók közül háromról maga a Pentagon mondta ki korábban, hogy UFO-kat ábrázolnak.

Forrás: hvg.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!