felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Rejtélyes űrtérkép a japán sírbolt mennyezetén: milyen galaxist ábrázolt?

Rejtélyes űrtérkép a japán sírbolt mennyezetén: milyen galaxist ábrázolt?

A sírt feltárók értetlenül álltak az idegen galaxist ábrázoló térkép előtt. Japánban, Aszuka közelében, a Nara prefektúrában tárták fel a régészek a 7-8. századi Kitora-sírt, melyet ugyan addigra már kifosztottak, a kutatók mégsem maradtak felfedeznivaló nélkül: a szavuk is elakadt, amikor a mennyezetre pillantottak.

Az 1 méter magas, 2,4 méter széles Kitora-sírt egyetlen személy eltemetésére alkothatták az ősi Japánban

A sír falait ugyanis gazdag színvilágú freskók borították, a mennyezetre festve pedig egy galaxistérképet is találtak, a ma nyilvántartott legrégibb csillagtérképet, mely ugyanakkor nem illeszkedik a ma ismeretes égbolt rendszeréhez. Felmerült a kérdés, miféle idegen galaxis térképét ábrázolták a japán sír mennyezetén, és vajon miért?

A rejtélyes űrtérkép

A következő képeken megmutatjuk a térképet, és számos érdekességet mellékelünk a további fotók kíséretében.

Négy falán a négy égtáj szerint elhelyezett freskókra leltek: az északi oldalon a fekete teknős (bal fent), a keleti oldalon a kék sárkány (jobb fent), a déli oldalon a fehér tigris (bal lent), a nyugatin pedig a vörös főnixmadár (jobb lent) szerepel.

A mennyezetre pillantva feltárul a rejtélyes csillagtérkép, mely nincs szinkronban a mai tudományos ismeretekkel: az “idegen” csillagállást a felmérő csillagászok szerint az i. e. 120 és i. sz. 520 között Japán felett vizsgált éjszakai égbolt alapján készíthették.

A Nap mozgását a piros vonalak, a csillagok elhelyezkedését az arany pöttyök jelölik a rejtélyes galaxistérképen. Az állatövi jegyek is jelölve vannak, így ez egyúttal a legrégebbi kelet-ázsiai zodiákust mutató térkép is.

A galaxistérkép rajza

Az ősi Kitora-sírban, melynek reprodukcióját a Kitora-sír múzeumában is meg lehet tekinteni, egy fakoporsó maradványait, emberi csontokat és tárgyakat is találtak a régészek. A sír feltehetőleg egy középkorú arisztokrata férfié lehetett.

A múzeumban különös lehetőség, hogy a látogatók befekhetnek a csillagtérkép alá, a négy fal képe közé, éppen úgy, mint ahogy a néhai japán férfi nyugodott a freskók közt a sírban.

Mivel a falak állapotát és a freskókat a környezeti hatások és az ingadozó hőmérséklet rombolja, a sír köré egy állandó, optimális körülményeket biztosító védőrendszert építettek ki.

Forrás: femina.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up