felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén

Az Időkép webkamerája is rögzítette azt a fényjelenséget, amit szerdán lehetett megfigyelni Magyarország felett. Valószínűleg egy fénypillér lehetett.

Különös fényjelenséger lehetett megfigyelni szerdán kora este Tokaj, Tiszadob és Tiszavasvári környékén – számolt be róla az Időkép. A beküldött fotók és videók alapján egy vörös fénycsík jelent meg az égen, amit szabad szemmel is tisztán lehetett látni. Az Időkép szerint van rá észszerű magyarázat.

A jelenségről több felvétel is készült, és az Időkép hercegkúti webkamerája is rögzítette azt.

A beszámoló szerint többen a vörös lidérc nevű jelenséggel magyarázták a látottakat, az ugyanis ehhez nagyon hasonló jelenséget takar. Az Időkép viszont ezt kizárta, mert a legközelebbi villámlás – ez okozza a vörös lidércek kialakulását – is 650 kilométerre volt a területtől, a jelenség megfigyeléséhez viszont fontos, hogy ennél jóval közelebb legyen a vihar és a villámlás.

Egy másik lehetséges magyarázat szerint egy fénypillért lehetett látni. Ahogy írják, ez utcai lámpák felett, megfelelő páratartalom és kondenzmag mellett -5, -10 Celsius-fokon is kialakulhat. Ezek a feltételek minden valószínűség szerint adottak voltak a térségben.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up