felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Különös morajlásokat hallanak világszerte

Különös morajlásokat hallanak világszerte

Az Egyesült Államokban több száz éve észlelnek időnként titokzatos, hátborzongató morajlásokat. Úgy tűnik, hogy a zajok sok esetben nem földrengésekhez, hanem a hideg időhöz kötődnek.

A furcsa hangokat valójában nem csak Amerikában hallani: Szlovákiától Indiáig a föld számos pontján beszámoltak már róluk. Idén különösen sok hasonló esetet dokumentáltak, egyes szakértők szerint ennek oka az, hogy a korlátozások miatt kisebb a zajszennyezés, így jobban halljuk a környezeti hangokat.

Szakértők egy csoportja úgy döntött, megpróbál magyarázatot találni a zajokra – írja az IFLScience. A kutatók az EarthScope Transportable Array (ESTA) 2013 óta rögzített szeizmikus adatait, illetve az eseményekről szóló beszámolókat használták fel, hogy jobban megértsék az Egyesült Államokban észlelt morajlásokat.

A Chapel Hill-i Észak-Karolinai Egyetem munkatársai az állambeli híreket vizsgálták, hogy kiderítsék, mikor voltak gyakoribbak a zajok, és arra jutottak, hogy azok nem voltak összhangban a földrengésekkel.

Eli Bird és kollégái arra gyanakodnak, hogy valamilyen légköri jelenség állhat a háttérben.

A szakértők az emberi füllel érzékelhetetlen infrahangos adatokat is elemezték, és 1-10 másodperces jelekre bukkantak. A kutatók szerint ezek az észlelt morajlásokhoz kötődhetnek, de nem visznek közelebb a zajok rejtélyének megfejtéséhez.

A hangokra számos magyarázatot találtak már. Egyes szakértők úgy gondolják, hogy a morajlások jelentős részét repülőgépek okozzák, mások pedig azon az állásponton vannak, hogy a légkörbe belépő meteorok dübörgéséről van szó.

Forrás: 24.hu

Ossza meg ismerőseivel!