felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Elképesztő felfedezés: az őskor Sixtus-kápolnájára bukkantak

Elképesztő felfedezés: az őskor Sixtus-kápolnájára bukkantak

Az elképesztő régészeti leletből kiderül, milyen állatok éltek Amazóniában, és hogy látták őket az először ott élt emberek.

Amikor már azt hinnénk, mindent tudunk a világunkról, hiszen már 2021 van, még mindig jönnek az új felfedezések és meglepetések. Ilyen az a több tízezer barlangrajz is, amit az amazóniai esőerdőben találtak egy 13 kilométeres falszakaszon.

A körülbelül 13 ezer évvel ezelőtt készült ábrákon nemcsak ma is élő állatokat lehet látni (majmokat, teknősöket, kígyókat és tarajos sülöket), hanem olyan már kihalt jégkorszaki élőlényeket is, mint a masztodonok, tevefélék, ormányos patások és óriás lajhárok.

A helyszínt, amit egy évvel ezelőtt fedeztek fel (és jódarabig titokban tartották), már úgy emlegetik, mint az őskor Sixtus-kápolnáját. Brit és kolumbiai kutatók találták meg együtt, és még azt sem tudják, hogyan nevezzék el a látványosságot.

A kiváló minőségben megmaradt rajzok olyan részletesek, hogy csaknem minden kétséget kizáróan beazonosíthatóak,melyiken milyen állatot látunk, ahogy az is, hogy az ott lakók hogyan vadásztak, halásztak és művelték a földet.

Forrás: unilife.hu

Ossza meg ismerőseivel!