felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Hangrobbanás nélkül lépte át egy UFO a hangsebességet

Hangrobbanás nélkül lépte át egy UFO a hangsebességet

John Ratcliffe egykori amerikai hírszerzési igazgató a Fox Newsnak adott interjút a hétvégén – írja a Live Science. A beszélgetés témáját az UFO-k adták.

Az elmúlt időszakban az azonosítatlan repülő tárgyak kérdése ismét előtérbe került, miután arra kötelezték a Pentagont és a különböző hírszerző szervezeteket, hogy készítsenek egy átfogó beszámolót a témáról a rendelkezésre álló dokumentumok alapján. Ratcliffe Donald Trump elnöksége alatt töltötte be tisztségét, és reménykedett benne, hogy még hivatala alatt nyilvánosságra hozhatják az UFO-aktákat. A publikálás ugyanakkor elhúzódott.

A hivatalos beszámolót júniusban fogják csak bemutatni. Ebben többek között egy olyan UFO-ról is szó lesz, amely hangrobbanás nélkül lépte át a hangsebességet. Ratcliffe szerint a hasonló észlelésekre nehéz, esetenként lehetetlen magyarázatot találni.

Nem a júniusi jelentés lesz az első, amelyben az Egyesült Államok hadserege hasonló dokumentumokat, illetve videókat tesz közzé. A Pentagon például tavaly áprilisban három azonosítatlan légi jelenségről (UAP) publikált felvételt – az UAP elnevezést az amerikai katonaság használja. A Szenátus hírszerzése szerint a Pentagon a mai napig nyomoz az UFO-k után, fontos azonban kiemelni, hogy a hadsereg nem földönkívüliektől, hanem az idegen országok ismeretlen technológiáitól, kémkedésétől tart.

Az UFO-kra esetenként érzékcsalódások adhatnak magyarázatot – az egyik áprilisban bemutatott videó kapcsán több szakértő is felvetette, hogy a látszólagos elhajlás idézhette elő az extrémnek tűnő sebességet. Ami a hangrobbanás nélküli szuperszonikus objektumot illeti: a NASA kifejlesztett már egy olyan repülőt, amely elvileg képes viszonylag csendben átlépni a hangsebességet. Arról nem tudni, hogy más szervezetek kísérleteznek-e hasonló technológiával.

Forrás: 24.hu

Ossza meg ismerőseivel!