felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Máig homály fedi a hatalmas dorseti körök eredetét: idegen civilizáció nyomai lehetnek?

Máig homály fedi a hatalmas dorseti körök eredetét: idegen civilizáció nyomai lehetnek?

Több magyarázat is született, de nem tudni, mi az igazság. Idejét sem tudni már, mióta kémlelheti laikus vagy épp tudós szemével az ember az égboltot, azon tűnődve, vajon létezik-e másik civilizáció is az emberiségen kívül az univerzumban. Persze, mint minden hasonlóan megfoghatatlan kérdésben, az UFO-k tekintetében is vannak kételkedők, tartózkodók és bizonygatók is. Utóbbiak gyakorta látnak bele elrugaszkodott magyarázatot bizonyos leletek keletkezésébe, borzolva a szkeptikusok kedélyét.

A dorseti körök

A 80 darab ismeretlen eredetű kört illetően, melyeket az angliai, dorseti Studland területén, Poole kikötőjéhez közel fedeztek fel az 1860-as években, ugyanígy léteznek realista és elrugaszkodott elméletek, de nem ezek a körök az egyedüli furcsaságok, melyek a tájra vonzzák a kutatók és érdeklődők figyelmét. Megmutatjuk a 80 kör műholdas felvételét, és még további, idegen civilizáció nyomait sejtető leleteket is.

A körök átlagosan 20 méter átmérőjűek, és legalább háromszáz évesre becsülik őket. Sokan úgy hiszik, akár földönkívüliek nyomai is lehetnek, mások meteoreső nyomatit feltételezik bennük. További magyarázatok szerint ezek mindössze egykori kertek, kunyhók nyomai, vagy trágyakészítésben használatos gödrök lehettek. Biztos válasz arra, mik ezek, máig nincs.

Itt azonban még nincs vége a különös alakzatok sorának: Dorset földjein időről időre geometriai alakzatok jelennek meg, melyek eredete vitatott. Ez az alakzat például 2014-ben.

Ez a másik alakzat 2015 májusában jelent meg Dorset területén. Sokan úgy hiszik, elszánt, vagy mindenkit csőbe húzni szándékozó farmerek munkái ezek, de nem mindenki ért egyet az elmélettel.

Akik szerint nem ember alkotta az alakzatokat, azok monumentális voltával – a pár kilométerestől a 20-22 kilométeresig – formáikkal, pontosságukkal érvelnek. Ez a gabonaalakzat 2014 augusztusában keletkezett.

A szkeptikusok a földeken látszó gépnyomok okán is kételkednek benne, hogy UFO-k készítették az alakzatokat. Nem tudni azonban, a gépnyomok vagy az alakzatok kerültek előbb a földekre.

Dorset területén azonban nemcsak körök és gabonaalakzatok vannak, és ez tovább fokozza a hely misztikusságát. Bár ebből a perspektívából nem látszik tökéletesen, fentről nézve egy óriás rajzolódik ki az egyik domboldalon.

A Cerne Abbas-i óriást nem tudni, mikor, ki, mi célból alkotta meg. Ősi termékenységi szimbólumtól középkorban élt igazi óriás másán át UFO-alkotásig több mindent vélnek felfedezni benne, de biztos eredet nincs.

Forrás: femina.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!