felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A tálibok a végidőkkel kapcsolatos iszlám prófécia beteljesedéseként látják Amerika kivonulását Afganisztánból

A tálibok a végidőkkel kapcsolatos iszlám prófécia beteljesedéseként látják Amerika kivonulását Afganisztánból

A fejlemények lehetőséget teremtenek a radikális muszlimok számára világszerte, hogy csatlakozzanak Khorászán fekete zászlaihoz.

Nyugaton sokan geopolitikai katasztrófaként tekintenek az Egyesült Államok afganisztáni kivonulására. Ezzel szemben a tálibok, és más radikális muszlim csoportok egy része nem csupán katonai sikerként értékeli Afganisztán visszaszerzését, hanem az iszlám vallás egyik próféciája beteljesüléseként.

A tálibok egyik Twitter-oldalán a következő üzenet lett közzé téve a napokban: ” Fekete zászlókat vonnak majd föl Khorászánban, és semmi se akadályozhatja ezt meg.”

Joel Richardson, a téma egyik szakértője kifejtette, miért is van akkora jelentősége a fekete lobogók említett felvonásának az iszlám vallás vonatkozó próféciái szerint.

Afganisztán a prófécia tükrében

“Ez nagyon is fontos, és egyáltalán nem hallottam erről senkit sem beszélni a fősodratú médiában. Ha szemügyre vesszük az iszlámnak a végidőkről szóló főbb próféciáit – vagyis egyiket a legjelentősebbek közül –, akkor ott az egyik szerint fekete zászlókat hordozó seregek érkeznek majd keletről, vagyis Khorászán területéről.” – fogalmazott Richardson.

Khorászán ősi földje magában foglalja a modern Pakisztán északnyugati részét, Kelet-Iránt és Afganisztánt teljes egészét. A Khorászán név jelentése “keleti föld”.

“Azt mondja a prófécia, hogy egy hadsereg fog érkezni Khorászánból fekete zászlókkal, majd így folytatja: Ha látod őket, légy hozzájuk hű, még ha jégen kell is átkelned, mert ez Mahdi serege. Ez tehát az egyik legfőbb, végidőkre vonatkozó próféciájuk.” – tette hozzá.

Ki az a Mahdi?

A mahdi (arabul szó szerint az jelenti: [az Allah által] “vezetett”) az iszlám vallás tanai szerint az a személy, aki az idők végén vissza fog térni a Földre, hogy legyőzze a gonoszt és igazságos büntetések sorát hajtsa végre.

Ezek után pedig  a hiedelem szerint egy olyan világrendben fog uralkodni, ahol minden egyes ember Allahnak engedelmeskedik.

Jóllehet a Koránban nem kerül közvetlenül említésre a mahdi, a hadíszokban viszont egyértelműen szerepel. A hagyományok többégében – az iszlám szerinti – Jézussal együtt érkezik a Földre a mahdi azzal a céllal, hogy legyőzzék a hamis messiást, ad-Daddzsált.

Célkeresztben Jeruzsálem

Imran Hosein sejk, az iszlám próféciáinak közismert szakértője elmondta, hogy “Afganisztán Khorászán szíve. Ami Afganisztánban zajlik, az megerősíti Mohamed próféta jövendölését, miszerint a muszlim hadsereg célja az lesz, hogy előrenyomuljanak Afganisztánból, vagyis Khorászánból, és senki sem tudja majd megállítani őket, míg el nem érik Jeruzsálemet.”

A prófécia szerint Jeruzsálem lesz a mahdi seregének végső célja, ahol lobogóikat kitűzik a Templom-hegyen.

“Jeruzsálem áll a középpontban. Jeruzsálem a végcél, és a Sátán célpontja is. Ide tér majd vissza Jézus, ahol helyreállítja Dávid trónját, és uralkodik a világ fölött. A Sátán ezt nagyon jól tudja.” – fogalmazott Richardson.

Noha a muszlimok jelentős része egyáltalán nem hisz ezen próféciában, Richardson szerint meg kell értenünk, hogyan látják, illetve értékelik az Egyesült Államok afganisztáni kivonulását az iszlám világ némely részén.

A tálibok ugyanis úgy tekintenek magukra, hogy ők a horászáni hadsereg, és az Iszlám Állam afganisztáni ágánál is megfigyelhető ez: a ISIS-K név alatt fut, amely névben a “K” Khorászánra utal.

Ahogy arról korábban is írt a hetek.hu, tekintettel az amerikai kivonulást követő fejleményekre, Afganisztán jó lehetőséget jelent majd a radikális muszlimok számára világszerte, hogy csatlakozzanak Khorászán fekete zászlaihoz.

Az iszlám jövő-, és messiásképről készült korábbi cikkekben itt és itt olvashat.

Forrás: hetek.hu – CBN

Ossza meg ismerőseivel!