felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Óriási fegyvert szereltek egy robotkutyára, 1,2 km-re is el tud lőni

Óriási fegyvert szereltek egy robotkutyára, 1,2 km-re is el tud lőni

A Ghost Robotics az amerikai hadseregnek fejleszt robotokat, most egy jókora fegyvert is rögzítettek a hátára.

A négy és kétlábú robotok fejlődését látva sokan tartanak attól, hogy ezeket egyszer felfegyverzi majd a hadsereg, hogy harci géppé változtassa őket. A világ egyik legismertebb robotkutyáját, Spotot gyártó Boston Dynamics éppen ezért már jó előre megtiltotta, hogy az általa fejlesztett robotokat fegyverrel lássák el (más kérdés, hogy a francia hadsereggel már gyakorlatozott együtt a szerkezet), ám a jelek szerint nem minden cég gondolkodik így.

Az amerikai Ghost Robotics szintén fejlesztett egy négylábú robotot, a Q-UGV-t, amiből most egy speciális változatot is készített: egy olyat, aminek a hátára egy jókora fegyvert erősített. A dolog nem véletlen, a cég ugyanis az amerikai hadsereg számára fejleszt gépeket, a harcászati eszközt pedig a hadsereg ezen a héten zajló washingtoni konferenciáján mutatta be.

A robot hátára erősített modult – a Spurt – a Sword International nevű cég fejlesztette ki, kifejezetten a robot számára. A The Verge beszámolója szerint a hatótávolsága 1,2 kilométer, van benne éjjellátó funkció és egy 30x-os optikai zoom is.

Azt egyelőre nem tudni, a gép önjáró lesz-e a terepen, vagy ember irányítja majd a háttérből, de a két forgatókönyv közül talán utóbbi lenne kevésbé rémisztő. Persze még mindig felmerül a kérdés az emberben, hogy mi történik, ha az ellenséges hackerek átveszik az irányítást egy ilyen gép fölött.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!