felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Olyan repülőt láttak a Google Térképen, amit nem lett volna szabad

Olyan repülőt láttak a Google Térképen, amit nem lett volna szabad

Egy internetező a Google térképszolgáltatását bújta, amikor szemfüles módon kiszúrt egy lopakodót. A bombázó egy gabonamező fölött siklott el.

A Google Mapsen számos érdekes helyzetet és tárgyat kiszúrtak már az internetezők, de vadászrepülőre még nem igazán akadt példa. Most azonban ez is megtörtént: egy redditező az amerikai Missouri államban a gabonamezőket nézegette, amikor meglátta a lopakodót.

Techradar szerint egy B-2 Spirit-ről van szó, amely mintegy 1010 kilométer/órás sebességgel képes haladni. Valószínű, hogy fotó is repülés közben született róla, a gép ugyanis elmosódva, különféle színekben látszódik. Ez utóbbi a műholdakkal magyarázható, hiszen a térkép műholdas felvételeit értelemszerűen ezek rögzítik.

Az, hogy a lopakodót kiszúrták, annyira nem jó, hiszen az ilyen gépeknek rejtve kellene maradniuk. Az, hogy pontosan hova tartott és miért, természetesen nem ismert. A Techradar ugyanakkor rámutatott, hogy Missouriban található a Whiteman légibázis, így feltételezhető, hogy a B-2-es onnan indult útnak.

A Google térképszolgáltatásán korábban többször is láttak utasszállítókat, illetve kisebb gépeket.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!