felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A NASA felvett néhány lelkészt és teológust, hogy kitalálják, hogyan jelentsék be, ha kiderül, máshol is van intelligens élet

A NASA felvett néhány lelkészt és teológust, hogy kitalálják, hogyan jelentsék be, ha kiderül, máshol is van intelligens élet

A világ vallásait alapjaiban változtathatja meg, ha más bolygókon is találunk civilizált életet. A NASA éppen ezért lelkészeket és teológusokat kért fel, hogy segítsenek kitalálni, mitévők legyenek, ha a régen várt találkozás tényleg megtörténik.

Maga a NASA indított el egy különleges programot, mely legalább 24 teológusnak és lelkésznek adott extra feladatot. Az érintetteknek ugyan nem kellett űrhajóba ülniük, és kiképzésen sem vettek részt, de így is fontos feladat várt rájuk: az űrkutatási hivatal iránymutatásával azt kellett kitalálniuk, hogyan reagálhatna a vallásos világ és általa a hívő emberek arra, ha a kutatók bejelentik, találtak egy földihez hasonlóan intelligens életet.

A program a The Times szerint még 2016-ban kezdődött, de az már nem ilyen egyértelmű, hogy most, napjainkban is tart-e. Az érintettek egyike, Andrew Davison azt ígérte, hogy egy 2022-ben megjelenő könyvében részletesen is beszámol, pontosan milyen feladatokkal bízták meg. A Cambridge-i Egyetem anglikán papja és teológusa azt ugyanakkor már most leszögezte, hogy a program igen fontos.

Futurism közben rámutatott, hogy a világon több milliárd vallásos ember él. Esetükben alapjaiban változtathatná meg az Istenről alkotott képet az az esetleges bejelentés, hogy a világegyetem más részén is élnek fejlett, intelligens lények. Néhány nyilatkozó, akit sikerült megszólaltatni a témában, úgy vélte, hogy bizonyos vallások, mint a keresztény, a zsidó és az iszlám valószínűleg könnyen megbékélne a gondolattal, hogy nem vagyunk egyedül.

Több tudós úgy véli, hogy a most pályára állítandó James Webb űrteleszkóppal jó esély nyílik arra, hogy megtudjuk, van-e élet más bolygókon, vagy sem. Carl Pilcher, a NASA asztrobiológiai intézetének volt vezetője ugyanakkor hangsúlyozta: azt feltételezni, hogy a világegyetemben sehol máshol nincs élet, több mint elfogadhatatlan.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!