felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Mit mondanak az etióp legendák a frigyláda hollétéről?

Mit mondanak az etióp legendák a frigyláda hollétéről?

Egy Etiópiában régóta élő legenda szerint a frigyládát 3000 évvel ezelőtt egy Menelik nevű férfi, Sába királynőjének és Salamon izraeli királynak a fia vitte az afrikai országba – írja a The Jerusalem Post.

Sokak szerint a szövetség ládája, amely a Tízparancsolat tábláit is tartalmazza, a mai napig Etiópiában lehet.

Egy Etiópiában régóta élő legenda szerint a frigyládát 3000 évvel ezelőtt egy Menelik nevű férfi vitte oda, aki a legenda szerint Sába királynőjének és Salamon izraeli királynak volt a fia. A legenda szerint Sába királynője Etiópiából származott, és Jeruzsálembe utazott, ahol Salamon király elcsábította, és később hazatérve Meneliknek adott életet. Menelik aztán Jeruzsálembe utazott, hogy az apjánál tanuljon, mielőtt magához vette a frigyládát, és Etiópiába vitte, ahol a legenda szerint még mindig az akszumi Miasszonyunk Sioni Mária templomban található, amelyet csak “a frigyláda őrzője” tekinthet meg.

Egy másik elmélet szerint, a Manasszé király által Izraelből elűzött zsidók egy csoportja vitte magával a frigyládát, először Egyiptomba, aztán onnan végül a Níluson felhajózva Etiópiába.

Az akszumi Sioni Mária-templomhoz utazó kutatók állítólag megismerkedtek egy férfival, akit a frigyláda őrzőjeként emlegetnek. A szóban forgó férfi állítólag egész életében a templomot körülvevő, elkerített területen belül él, és nem hagyhatja el a helyét halála napjáig, amikor is a következő őrző lép a helyére. A templom kápolnájában 30 korábbi őrző palástjai vannak kiállítva – akik mindegyike azt állította, hogy az általuk védett tárgy a valódi frigyláda.

Míg mások vitatják és megcáfolják ezt a legendát – azt állítva, hogy a templomban lévő frigyláda legfeljebb csak egy másolata az eredetinek -, addig az jól illeszkedik Etiópia korábbi császárának Hailé Szelassziének az állításához, miszerint ő Menelik közvetlen leszármazottja.

Szelasszié, aki 1930-1974 között uralkodott Etiópiában, magát “Júda oroszlánjának” nevezte, és a 225. királynak, aki Dávid királytól származik, amelyet feltüntetett országa zászlóján és pénzein is.

Forrás: neokohn.hu

Ossza meg ismerőseivel!