felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » 70 éves csillagászati fotó miatt jöttek izgalomba a kutatók: van rajta valami, ami később már hiányzik

70 éves csillagászati fotó miatt jöttek izgalomba a kutatók: van rajta valami, ami később már hiányzik

Egy néhány évtizeddel ezelőtt készült űrfotó feladta a leckét korunk szakértőinek, mivel nem tudják megmagyarázni, hogyan lehetséges az, ami rajta van.

Az első műholdak felbocsátása előtti űrfotókat elemeztek a Nordic Institute for Theoretical Physics kutatói, amikor egy, pontosabban kilenc megmagyarázhatatlan dologra bukkantak: a régi, közel 70 éves felvételek némelyikén olyan fényforrások is látszódnak, amiknek a későbbi megfigyelések idején már nem találták nyomát.

A különös ügy miatt rögtön zavarba jöttek a kutatók, akik az Inverse szerint azóta sem tudták megfejteni, mivel is van dolguk pontosan. A képek 1950-ben születtek, és ezek között találni olyat is, amin kilenc fényes pont látható. A kutatók szerint az már például biztos, hogy nem klasszikus csillagászati eseményekkel (például egy érkező meteorral) van dolguk, sokkal inkább egy mesterséges eszköz okozta fényszennyezéssel.

A lehetséges elméletek egyike valamilyen rakétakísérlet, habár a képek készültekor – az elérhető dokumentumok alapján – nem zajlottak ilyen műveletek. A pontokat szerintük akár nukleáris robbanás is okozhatta, az ugyanakkor nem világos, miféle szerkezet lehet felelős ilyen eredményért. A rejtélyes fényjelenségekről két tanulmány is íródott, de ezek egyike még nem esett át szakértői értékelésen.

Az Inverse idézi a Harvard Egyetem híres fizikusát, a földönkívüli intelligencia keresésében is részt vevő Paul Horowitzot, aki szerint a magyarázat sokkal unalmasabb lesz: ő úgy vélekedik, hogy a fények a fejletlen technológia miatti “szellempontok”, a kép elkészültekor bekövetkezett hibák. Horowitz szerint a jelenség egyáltalán nem szokatlan, a régi űrfotók közül többnél is látni ilyesmit.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!