felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Olyan rádiójeleket fogtak, ami idegen civilizációtól is származhat, rögtön törölte a cikket a kínai lap

Olyan rádiójeleket fogtak, ami idegen civilizációtól is származhat, rögtön törölte a cikket a kínai lap

A kínai kutatók a FAST rádióteleszkóp segítségével különös elektromágneses jeleket rögzítettek.

Különös dolog történt a napokban a kínai állami média egyik sajtóorgánumában. A Science and Technology Daily egy izgalmas hírt közölt arról, hogy a kutatók olyan rádiójeleket rögzítettek, amelyek egy földön kívüli civilizációtól származhatnak. A dolog már önmagában is érdekes, ám a dolognak az adott igazán nagy visszhangot, hogy a lap nem sokkal később leszedte a sztorit a híroldalról – számolt be róla a Bloomberg.

A cikk szerint – ami nem sokkal később felkerült a kínai WeChatre – a jeleket a FAST (Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope) nevű rádiótávcső, a valaha épített legnagyobb és legérzékenyebb rádióteleszkóp érzékelte.

A Google Fordítója által lefordított szöveg alapján a kínai nyelvű cikkben az olvasható, hogy Csang Tungcsie, a Pekingi Normál Egyetem földönkívüli civilizációkat kutató csoportjának vezetője a csapatával a FAST-ot használta a megfigyelésre, hogy idegen civilizációk nyomait kutassák. A szakemberek több olyan elektromágneses jelet is befogtak, amelyek különböznek az eddigiektől, ezért tovább vizsgálják azokat.

Gizmodo azt írja, a jel valószínűleg természetes forrásból származhat, esetleg az ember által keltett interferenciáról lehet szó. A lap ugyanakkor megjegyzi: mivel a földönkívüli élet kutatása évtizedek óta forró téma, a tudósoknak minden információt meg kell osztaniuk egymással.

Az elmúlt években egyébként többször is előfordult már, hogy különös jelet rögzítettek a tudósok, ám minden esetben kiderült, hogy az nem egy idegen civilizációtól származik.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!