felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Zölddé változott az égbolt Amerikában, a tudósok sem értik, mi történhetett

Zölddé változott az égbolt Amerikában, a tudósok sem értik, mi történhetett

Nagyon furcsa eseménynek lehettek tanúi a dél-dakotai Sioux Falls lakói; teljesen zöldbe borult a város égboltja. Valószínűleg egy furcsa vihar okozhatta a természeti jelenséget – írja a Futurism.

Az ominózus eseményre akkor került sor, amikor egy derechónak nevezett hatalmas zivatarrendszer söpört végig a térségen; több embert megsebesített, emellett ezrek tulajdonát és áramellátását tette tönkre. A derechók erősek és pusztító erejűek, hírhedtek hurrikánszerű szeleikről, heves esőzéseket okoznak, ráadásul több száz mérföldön keresztül tombolnak. Bár okozhatnak különös jelenségeket, eddig példa nélküli, hogy ilyen neonszínű árnyalattal festették volna be az égboltot.

Több elmélet próbálja magyarázni a jelenséget, az egyik szerint a nehéz esőcseppek és a jégeső képes szétszórni és visszaverni a fényt. A zivatarok gyakran késő délután vagy este jelentkeznek, amikor a lenyugvó nap sárga és vörös árnyalatokat vet a nappali kék égboltra.

A víz kivételesen jól tartja a kék színt, és a szakértők úgy gondolják, hogy bizonyos átmérőjű esőcseppek a kékes színek kivételével minden fényt képesek szétszórni. A meteorológusok úgy gondolják, ha egy vihar mögött elegendő folyadék áll, és a megfelelő napszakban csap le, akkor a sárga és kék fény zölddé egyesül.

A szakértők ugyanakkor hozzátették, ilyen színárnyalatot még egyetlen korábbi derecho sem hozott létre.

Forrás: origo.hu

Ossza meg ismerőseivel!