felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Elveszettnek hitték, 30 év után előkerült “minden idők legjobb” UFO-fotója

Elveszettnek hitték, 30 év után előkerült “minden idők legjobb” UFO-fotója

A Skóciában készült Calvine Photograph több évtizedre eltűnt, most viszont sikerült előkeríteni az eredeti felvételt.

Bő harminc évvel azután, hogy elkészült, előkerült a “minden idők legjobb” UFO-fotójaként aposztrofált kép – számolt be róla a Newsweek. A felvételt 1990. augusztus 4-én a skóciai Calvine-ban készítették, amelyre azóta is csak Calvine Photograph-ként hivatkoznak.

A lap szerint augusztus 4-én este hat felvétel készült a titkozatos repülő tárgyról. A beszámolók szerint nagyjából 10 percen át halk zümmögő hangot bocsátott ki, majd eltűnt az égen, és soha többé nem látták.

Érdekesség, hogy a kép hátterében egy vadászgépet lehetett látni. Azt a mai napig nem tudni, hogy a gép véletlenül volt-e ott, vagy az objektumot akarta megfigyelni.

A képeket átadták a skót Daily Recordnak, majd a védelmi minisztériumhoz került, és soha többé nem lehetett látni – egészen mostanáig.

David Clarke UFO-kkal foglalkozó újságíró, valamint a brit Sheffield Hallam Egyetem oktatója több éven át kutatott a felvételek után. Végül sikerült a nyomára akadnia, méghozzá úgy, hogy felvette a kapcsolatot a brit királyi légierő egykori sajtósával, Craig Lindsay-vel. A szakember megőrizte az egyik eredeti képet, és beleegyezett, hogy átadja azt az ufóészlelésekkel foglalkozó brit UAPMedia részére. Ennek köszönhetően az egyetem most megvizsgálhatja, valódi-e a kép.

Egyes elméletek szerint egy kísérleti repülőgépről volt szó, amit az Egyesült Államok bocsátott fel, de nem tudni, valóban így van-e.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!