felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Elképzelte a mesterséges intelligencia, mi maradhatott le a híres festményekről

Elképzelte a mesterséges intelligencia, mi maradhatott le a híres festményekről

A Dall-E mesterséges intelligencia ezúttal néhány szó alapján képezelte el, mi minden nem fért már rá a vászonra.

Az elmúlt években többször is láthattuk már, mire képes a DALL-E nevű mesterséges intelligencia. Az Elon Musk egyik vállalkozása, az OpenAI által fejlesztett rendszer például szövegből alkot ijesztően pontos képeket, de azt is elképzelte már, mit láthatnánk egy fekete lyuk belsejében.

Ezúttal egy újabb feladatot adtak a szoftvernek, amit első ránézésre igen hatékonyan oldott meg. A mesterséges intelligenciának ezúttal ismert festményeket adtak, és arra kérték, mutassa meg, mi van a “keret mögött”, vagyis, hogy mi maradhatott le a festményről.

Johannes Vermeer, Leány gyöngy fülbevalóval című képét például így képzelte el. Ami pedig igazán megmutatja, mennyire erős a szoftver, az az, hogy az algoritmus képes volt nagyban igazodni Vermeer festői stílusához. Az ihletet, hogy mi is lehet a háttérben, az ember által alkotott szöveg adta.

Mivel a DALL-E egy béta-verziója elérhető, így nemcsak a mérnökök játszadoztak az algoritmussal. Lentebb az így született képeket láthatjuk, amik igen kreatívak lettek.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!