felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Azonosítatlan repülő objektumok Spanyolország és Afrika felett – 1952. július – október

Azonosítatlan repülő objektumok Spanyolország és Afrika felett – 1952. július – október

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Hivatal (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Azonosítatlan repülő objektumok Spanyolország és Afrika felett – 1952. július – október

Jelentés száma: 00-w-24639

Dátum: 1952 július-október

Ország: Spanyol, Francia Marokkó, Algéria, Tangier, Francia-Nyugat Afrika, Dél-Afrikai Únió

 

Korongok Marrakesh felett – Rabat, L’Echo du Maroc, 1952. július 17

Marrakesh (különleges tudósító) (feltételezhetően 1952. július 16-án) 21 órakor sokan láttak egy nagy fényes korongot vízszintesen, ugráló-pattogó mozgással, amiből később egy fénysugár tört ki. Egy második, kisebb méretű korong jelent meg, vízszintesen délnyugati irányba. Az egész jelenség körülbelül egy percig tartott.

Marrakesh régió több pontjáról világító korongokat láttak, melyek szédítő sebességgel haladtak.

Július 14-én repülő csészealjakat láttak az Ifrane régióban, Meknes felé repülve.

Fényes korong, vagy labda volt látható Moulay Bousselham felett- Rabat, L’Echo du Maroc, 1952. augusztus 5.

1952. augusztus 2-án, körülbelül 20:45 órakor, 5 megbízható ember látott egy fényes korongot, vagy labdát az égen Moulay Bousselham, Francia Marokkó fölött. A közepén vörös és peremén kékes színű tárgy nagyon gyorsan haladt délkeletről északnyugatra, legalább 2 órán át látható volt, mielőtt eltűnt volna a horizonton.

Fényes objektumok Algéria felett – Oran Republicain, 1952. augusztus 16

Ain Sefra-ban 1952. augusztus 12-én este egy vasúti ügynök megfigyelt egy tűzgolyót, amely hirtelen a felhők mögött jelent meg, az égen keletről nyugatra haladt és egy fényes rózsaszín nyomot hagyott maga után. Látszólag megnőtt a mérete, majd a tárgy hirtelen megállt, pirosan kezdett világítani, és úgy tűnt, hogy felrobbant, de a megfigyelő nem hallott semmilyen zajt.

1952. augusztus 14-én 21:15 óra tájékán Constantine városában két ember látott egy fényes objektumot nagy sebességgel repülni Guelma felé. A szemtanúk szerint a jelenség, ami nem hasonlított csészealjra, vakító fényt bocsátott ki magából. Abban az időben a helyi meteorológiai szolgálat nem indított semmilyen meteorológiai léggömböt.

Ugyanezen a napon, 19:20-kor Philippeville kikötöjében sok ember látott az égen egy óriási piros korongot északról nyugatra haladni, zöldes nyomot hagyva maga után.

Csészealj-szerű repülőt láttak Spanyolországban – Tangier, Espana, 1952. augusztus 12.

A Cifra hírügynökség szerint 1952. augusztus 10-én este Cuenca, Spanyolország egyik lakosa, a Cuenca-Madrid úton haladva egy repülő csészealjhoz hasonló tárgyat látott. Pár szempillantás alatt keresztezte az eget nagy sebességgel. A tárgy kerek volt, és két fénycsíkot hagyott maga után.

Két furcsa repülő objektumot figyeltek meg Spanyolországban – Tangier, Espana, 1952. augusztus 22.

Puerto Real néhány lakója, 6 kilométerre San Fernando-tól, a közelmúltban két hosszúkás, ovális objektumot látott az égen, egymáshoz közeledve ellenkező irányból. Amikor úgy tűnt, hogy összeütköznek, mindkét tárgy jobbra kanyarodott, felgyorsult, majd eltűnt. Az objektumok nagy magasságban repültek, ólomszürkének látszottak, és úgy tűnt, hogy irányítva voltak.

Fényes tárgy Mallorca felett – Tangier, Espana, 1952. szeptember 22.

1952. szeptember 3-án, késő éjszaka, a pálmai Seraphic (Szeráfi) szeminárium négy professzora, a Mallorcai-szigeten észrevett egy fényes korongot az égen, nyugatról keletre haladva. Azt mondták, hogy nem lehetett hullócsillag, és a lehető legpontosabb részleteket, a lehető legobjektívabb módon mesélték el, hogy egy másik tételt biztosítsanak a repülő csészealj -jelenség tanulmányozásához.

Két meteorológus csészealjat látott a Dél-Afrikai Unióban – Oran, L’Echo d’Oran, 1952. szeptember 8.

1952. szeptember 6-a reggelén egy meteorológus, Durban, Dél-Afrikai Unióban vett fel időjárási megfigyeléseket, amikor azt látta, hogy egy fehér tárgy mozog a látóterében. Miután két másik objektum is megjelent, ugyanazzal a mozgással, odahívta a kollégáját, akivel még további három csészealjat figyeltek meg. Egyiküket képes volt egy teodolit segítségével követni, ami azt jelezte, hogy a tárgy nagy magasságban volt. Körülbelül ugyanolyan formája volt, mint egy meteorológiai léggömbnek, amely akkor mindössze 3500 méter magasságban volt. A gömb alakú tárgyak 6500 méter feletti magasságban jelentek meg.

Mindkét férfi már egy ideje meteorológusként dolgozik (a második férfi a Natal Időjárási Szolgálat igazgatója). Információjukat a helyi meteorológiai hivatal nyilvántartásba vette.

Ezrek láttak egy csészealjat Marokkó és Tangier felett – Casablanca, Maroc-Presse, 1952. szeptember 22.

1952. szeptember 21-én, nagyjából 18:20 körül, egy szokatlan tárgy, mely talán egy csészealj lehetett, nagy sebességgel repült Casablanca felett. Röviddel ezután körülbelül 15 telefonhívást kaptunk a helyi lakosoktól és a Tangier tudósítónktól, hogy elmondják, látták az objektumot keletről nyugatra haladni 18:15-kor (2-5 perccel azelőtt, hogy Casablanca felett repült volna!). Két megfigyelő a Nefifik River völgyben úgyszintén látta ugyanabban az időben az objektumot, amit egy kronométerrel le is tudtak mérni: 18:17 óra volt akkor, és az objektum Rabat felől jött, keletről nyugatra haladva.

Néhány jelentés alapján ezeket mondhatjuk el az objektumról: fényes, szivar alakú, és szürkés füstcsíkot húz maga után; egy fényes, zöldes-fehéres gömb ami egy hosszú kúpalakban végződik és körülbelül 700 láb (213 méter) magasan repült, ugyanazon a magasságon, amin egy repülő is akkoriban (Casablancán kívül); egy égő, gömb alakú tömeg, ami fehér füstöt húzott maga után, ámbár a füstöt egy robbanás követte – az objektum megállt egy pillanatra, önmaga körül forgott, majd szikraesőt bocsátott ki magából, azaz a kupolarészéből.

Egy casablancai bokszmeccsen 6000 néző is láthatta az objektumot az aréna felett elhaladni. Louis Gentil-ben számtalan ember látta 18:18-kor keletről nyugatra haladni. Marrakesh-ben 5 másodpercig lehetett látni 18:30-kor, abban az időben, amikor 3 ember úgy írta le a jelenséget, mintha meteor lett volna, ami úgyszintén keletről nyugatra haladt.

Tangier és Fes felett egy furcsa objektumot jelentettek – Fes, Le Courrier du Maroc, 1952. szeptember 22.

1952. szeptember 21-én, 18:15-kor számtalan ember látott 17 kilométerre Tangier-től délre, egy tengerparton egy fényes korongot, aminek átmérője közel akkora volt, mint a lemenő nap, és vízszintesen haladt keletről nyugat felé. Miután tartotta ezt az irányt, nagyjából 12 másodpercig a korong, ami úgy nézett ki, mint egy erősen megvilágított fémes objektum. Ezután hirtelen két terjedelmes tűzcsíkot bocsátott ki magából, majd eltűnt.

18:20-kor, furcsa tárgyat láttak még Fes, Francia Marokkó felett is, miközben nagy sebességgel haladt keletről nyugatra, fényes-fehér nyomot hagyva maga után.

Egy pilóta egy csészealj közelébe került kis időre – Casablanca, Maroc-Presse, 1952. szeptember 23.

1952. szeptember 21-én egy turistajárat pilótája jelentette, hogy 10 másodpercen keresztül, 50 méteres vonalban, ugyanabban az irányba haladt a repülőcsészealjjal, amelyet aznap elég sokan láttak. Ez a néhai katonai pilóta, Creze, megválaszolt néhány kérdést, amit feltettek neki, és ezeket az információkat adta:

Ahogy felkészült arra, hogy leszálljon egy reptéren Casablancán, 18:25-kor, 30 méterre a gépe baloldalán észrevette a furcsa objektumot (egy mechanikus is megerősítette ezt, miszerint látta, ahogy egy fényes objektum repül közte és a repülő között). Vízszintesen repült keletről nyugatra, ugyanazon a vonalon, mint Creze.
Creze 450 méter magasan repült 220 km/órás sebességgel, az objektum pedig kétszer ilyen gyorsan. Jelezte is az egyik utasának, aki úgyszintén látta. Úgy nézett ki, mintha világos kék-zöld, hosszúkás szivarformájú tűz lett volna. Nem hallott semmilyen zajt az objektum felől. Miután lehagyta a repülőt, és eltűnt a tenger irányába. A pilóta nem próbálta meg üldözőbe venni, félve attól hogy ugyanarra a sorsra jut, mint az amerikai pilóta (Mantell kapitány).

Ugyanazon az estén Azenmourban, Francia Marokkóban, egy francia pár és a farmjukon dolgozók hallottak egy hatalmas robbanást, miközben a furcsa objektum elhaladt. Ez az első jelentés az objektumról, hogy hangot is észleltek. A többi észlelés ami Fesből, Meknesből és Safiból származik, mind 18:20-kor történt.

Hiszik, hogy az objektum Marokkó felett csak egy meteor volt – Rabat, L’Echo du Maroc, 1952. szeptember 22.

1952. szeptember 21-én 18:18-kor, egy titokzatos repülő objektumot láttak egész Marokkó, és Rabat felett. Ám úgy tűnik ebben az esetben, hogy szimplán csak egy meteorról volt szó, tekintve az egyenes vonalú röppályáját és azt, hogy nem mozgott úgy mint általában a repülőcsészealjak szoktak, és az objektum egésze izzott, ami nem jellemző a repülő masinákra.

Az objektum kinézetét többféleképpen is leírták: egy narancssárga színű tűzgömb, egy nyíl, vagy kúpalakú objektum, ami zöldeskék, zöld-kék füstfelhőt hagyott maga után, keletről nyugatra párhuzamosan haladt a parttal, hasonló sebességgel mint egy hagyományos repülőgép 1000 méteres magasságban. Az objektum csak pár másodpercig volt látható. Miután eltűnt, egy vékony fehér füstcsíkot hagyott maga után, ami körülbelül 5 percig volt még látható.

Részletek a rejtélyes repülő objektumról Ivory part felett – Abidjan, La Cote d’Ivorie, 1952. október 8.

Egy család három tagja Abidjan-ban azt állította, hogy 1952. október 3-án röviddel 01:30 után, egy vakító zöld fény villant fel az égen kelet felől, látszólag valamiféle repülőgép égésterméke. A tárgy egy pillanatig narancs-piros volt és mozdulatlan. Maga körül forgott egy tűzgyűrűben, cikk-cakk-ban mozgott felfele, de megmaradt ugyanazon a területen. Ahogy mozgott, úgy többféle alakot is felvett: laposat, kereket, és ovális alakot is. Színe lilától-aranyig terjedt. Rengeteg gyors, hangtalan fordulat után összezsugorodott, zöld lett és eltűnt. Ez körülbelül 02:00-kor volt.

A három megfigyelő nyugodt, megfontolt benyomást keltett.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!